autor:

valentina ionita

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Pasca - reteta casei

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2009

Ingrediente
750 g branza de vaci proaspata, 5 oua, 10 linguri zahar tos, 3 linguri lapte praf, 1/4 kg smantana, 2 linguri faina, 1/4 stafide, 100 g unt topit, coaja rasa de la o lamaie, 2 pachete zahar vanilat, esenta de vanilie, esenta de rom

Dificultate: Medie Timp: 1h

44 voturi

Mod de preparare

Branza de vaci proaspata se scurge de zer,se sfarama foarte bine cu furculita pentru a evita formarea eventualelor cocoloase.Se adauga un praf de sare, galbenusurile de ou,zaharul,laptele praf, faina, smantana,stafidele,mirodeniile si untul topit(sa nu fie fierbinte).Se amesteca toate ingredintele pana se omogenizeaza ca o pasta.La urma se adauga usor albusurile batute spuma si din nou se amesteca totul,dar incet sa nu se lase compozitia.Se tapeteaza bine o forma sau o cratita cam de 3 kg cu hartie de copt unsa bine cu unt si presarata cu faina.Se toarna compozitia si se coace la foc potrivit.
Puteti sa faceti separat o coculita mica din care sa faceti cateva baghete subtirele,impletite pentru a orna pasca sau sa decupati din coca diferite forme (iepurasi,frunzulite)...
Am copt doua pasculite (am dublat cantitatile) si au iesit amandoua aratoase si gustoase...
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca - reteta casei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii

  • Floare de colt (Chef de cuisine) , 01 mai 2013

    Foarte faina reteta ta !!! Multumesc mult ! O voi incerca de acest Paste.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Multumesc...

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Delicioasa!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Multumesc mult...O sa-ti placa cu siguranta...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Delicioasa.Am sa fac pana la Inaltare dupa reteta asta.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Multumesc mult...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Foarte buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 mai 2009

      Multumesc mult Marta.

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2009

      Am facut-o de Paste - e buna, a placut la musafiri.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

44 voturi

Ingrediente

  • 750 g branza de vaci proaspata
  • 5 oua
  • 10 linguri zahar tos
  • 3 linguri lapte praf
  • 1/4 kg smantana
  • 2 linguri faina
  • 1/4 stafide
  • 100 g unt topit
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 pachete zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

76 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

Floare de colt (Chef de cuisine)

Foarte faina reteta ta !!! Multumesc mult ! O voi incerca de acest Paste.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
CHEC CU RAHAT