Ingrediente
-600 g de urda(se poate folosi si branza de vaci moale), -5 oua mari(6 oua daca sunt mai mici), -un pliculet zahar vanilat, -un varf de cutit cu sare, -2 lingurite bicarbonat de sodiu, -2 cani mari cu faina(cca 400 g), -dulceata de mere(de visine sau gutui), -ulei pentru prajit, -zahar pudra,vreo 50 g
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
1 vot
Mod de preparare
Pe o folie se presara putina faina si se fac cu mainile umezite in apa gogoloaie de cca 5-6 cm diametru,pe mijlocul lor se fac gauri unind policele(degetul mare) cu aratatorul pe mijlocul gogoloiului,largind apoi putin gaura.Se lasa pe folie vreo 5 min sa se odihneasca.Intr-o tigaie se pune ulei , cca 2 cm,sau mai mult se lasa la infierbantat apoi se aseaza papanasii.Se prajesc pe ambele parti la foc relativ mic.Dupa ce se scot se pudreaza cu zahar pudra si se aseaza pe mijlocul lor cate o lingurita de dulceata de mere. Cand le scoatem din tigaie sunt un pic tari la coaja,dar se inmoaie pe masura ce se racesc.Pofta buna!