Ingrediente
(pentru 6 persoane), - pentru umplutura - 500 g varza alba, 1 ardei gras rosu, 1 ceapa maruntita, 200 g carne tocata de pui, 100 g boabe de porumb proaspat fiert, 1 lingura faina alba, 1 lingura zahar, putin lapte (50 ml), 125 ml apa, sare, piper, chimen, 150 g iaurt gras (sau smantana degresata), ulei, - pentru clatite - 100 g faina, 250 ml lapte, 125 ml apa minerala, 3 oua, 1 lingura zahar, sare, unt/margarina pentru copt
Dificultate: Medie | Timp: 40 min
1 vot
Mod de preparare
Intre timp pregatim aluatul din faina, lapte, apa minerala, ouale, zaharul si, dupa gust, cu sare. Incingem untul/margarina si pregatim 6 clatite mai dolofane, prajindu-le pe ambele parti.
Se umplu, se ruleaza si se servesc imediat.
Sfaturi: daca sunteti vegetarieni, puteti renunta la carnea tocata, inlocuind-o cu ciuperci sau tofu (branza de soia).
Recomandari: aceste pachetele se pot pregati anticipat si pastrate la rece, pana in momentul servirii, cand se pot incalzi, innobilate cu ceva cascaval ras deasupra, la cuptorul de microunde sau la cel clasic. Sugerez sa asociati cu un ketchup dulce-picant sau un sos alb de marar (iaurt cu marar proaspat maruntit si zeama de lamaie)