Orange Cheesecake

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie
Orange Cheesecake

Ingrediente

  • Ingrediente "blat":
  • 225g unt nesarat
  • 250g faina
  • 100g zahar
  • 2 linguri cacao
  • Ingrediente Topping:
  • 2 portocale
  • 800g cream cheese philadelphia
  • 250g mascarpone
  • 4 oua mari
  • 200g zahar
  • 2 linguri faina de malai
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Pastrati 175g unt, iar restul il topiti si lasati sa se raceasca.

Separat, mixati untul cu zaharul si cu cacaoa,dupa care incoprorati faina (puteti framanta aluatul daca nu vreti sa folositi mixerul). Aluatul trebuie sa aiba consistenta pesmetului,abea apoi adaugati untul topit.

Turnati aluatul intr-o tava de tort cu peretii detasati tapetata cu unt. Nivelati bine cu o lingura si dati la cuptor pentru 40 de minute.

Intre timp pregatiti topping-ul:

Se rade coaja de la o portocala, dupa care stoarceti zeama ambelor portocale (aveti nevoie de 150ml de suc).

Toata crema de branza,mascarpone,zaharul,coaja rasa de portocala,esenta de vanilie si malaiul se mixeaza bine.

Adaugati ouale si apoi sucul de portocale.

Crema trebuie turnata peste blatul putin racit,dupa care dati la cuptor pentru 1ora si jumatate,la 140 de grade.

Cand e gata, opriti cuptorul, lasati usa intre deschisa si lasati tortul pentru inca 1 ora sa se raceasca foarte incet (mijlocul ar putea parea moale,dar se va aseza dupa ce se raceste perfect tortul).

Dupa o ora, scoateti tortul din cuptor si lasati sa se aseze la temperatura camerei,dupa care il puteti da la frigider.

Abea inainte sa serviti puteti desface peretii formei de tort.

Puteti decora cu spirale de ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise