Obletelul se curata de solzi si li se scot intestinele, apoi se indeparteaza capul si inotatoarea de la codite.
Obletelul se curata de solzi si li se scot intestinele, apoi se indeparteaza capul si inotatoarea de la codite, se spala in mai multe ape reci si se scurg bin si se pun intr-un castron.
Se prepara saramura amestecand apa rece cu sarea grunjoasa, amestecand pana ce se topeste sarea, apoi se toarna peste obletel in castron, se lasa 12 ore intr-un loc racoros.
Dupa 12 ore se scoate pestele din saramura, se lasa intr-o strecuratoare sa se scurga bine, apoi se pun din nou in castron, se acopera cu otet rece si se lasa din nou 12 ore la macerat.
Dupa 12 ore se scoate pestele si se pune din nou in strecuratoare la scurs.
Se pregatesc 3 borcanele cu filet de 400 ml, sa fie curate si uscate, apoi se asaza pestisor langa pestisor, se presara intre ei boabe de piper negru si mustar boabe si cate 2 foi de dafin la borcan. Se umple bine fiecare borcan, apoi se toarna ulei cat sa ii acopere, se strange capacul bine si se mai fierb la bain marie, 5 minute de la primul clocot. Se acopera cu un prosop, se lasa sa se raceasca in voie, apoi se depoziteaza in camari racoroase. Se poate pastra si pana la un an.
Se consuma pestele scos direct din borcan, taiat marunt cu un cutit, adaugata ceapa taiata solzisori (sau ceapa verde taiata marunt) si cateva masline negre si dupa preferinta, se poate adauga un pic de otet sau suc de lamaie.
Pofta buna!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii