Negresa cu ciocolata

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Negresa cu ciocolata

Ingrediente

  • 3 oua
  • 130 gr unt (am folosit unt cu 80% grasime dar puteti folosi si unt cu 65% grasime, cred ca e ok )
  • 100 gr pudra de ciocolata (eu am mixat o ciocolata scoasa de la frigider, prin robot)
  • 150 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 50 gr cacao
  • 2 linguri smantana grasa
  • 2 lingurite praf de copt
  • zahar vanilat
  • putina sare

Mod de preparare

Mixeaza untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul.

Nu te opri pana ce zaharul nu e diluat complet si ai obtinut un amestec spumos.

Separa albusurile de galbenusuri.

Adauga gabenusurile, unul cate unul, peste crema de unt si mixeaza.

In crema obtinuta adauga faina amestecata cu cacaua si praful de copt, pudra de ciocolata, si omogenizeaza. Spre final adauga smantana.

Mixeaza spuma albusurile. Adauga 1/2 din cantitate peste amestec, omogenizeaza, adauga albusurile ramase si amesteca usor, de jos in sus.

Intr-o tava de 18/26 cm pune hartie de copt, pune compozitia lingura cu lingura, niveleaza si da tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 30minute.

Fa proba cu scobitoarea si daca e gata si scobitoarea e curata opreste aragazul, daca nu mai lasa 5 minutela foc mic.

Cand s-a racit portioneaz-o si fie ii pui glazura, fie nu, cum doresti :)

Eu aveam glazura pregatita cu o zi inainte pentru o alta prajitura (100 gr ciocolata neagra topita impreuna cu 80 ml frisca lichida) si-am pus cate putin pe fiecare prajitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise