Nectar de caise

Se spala caisele cu apa rece, apoi se rup in jumatati si se indeparteaza samburii.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Nectar de caise

Ingrediente

  • 2 kg caise foarte coapte si sanatoase
  • 1 kg zahar
  • 1 l apa

Mod de preparare

Se spala caisele cu apa rece, apoi se rup in jumatati si se indeparteaza samburii.

Se pun intr-o cratita cu fund dublu, apoi se adauga apa si se fierb in clocote, la foc domol, cca. 30 minute, dupa care se scurg de sucul lasat si se paseaza caisele sau se paseaza cu blenderul).

Caisele pasate se amesteca cu sucul scurs, se adauga si zaharul, apoi se pun din nou la fiert, cca o ora, la foc domol, amestecand din cand in cand.

Nectarul fierbinte se toarna in sticle curate si uscate cu filet, apoi se etanseizeaza cu capace si se asaza una langa alta, intr-o oala inalta in care am pus pe fundul ei o carpa de bumbac si am turnat apa calda pama aproape de gatul sticlelor si se lasa sa fiarba in clocote, la foc domol, cel putin 30 de minute.

Se scot sticlele din apa si se acopera cu un prosop gros si se lasa pana a 2 a zi sa se raceasca in voie, apoi se pot depozita in locuri racoroase, dar uscate.

In acelasi mod se poate prepara nectarul din orice fruct de sezon, reusita de a avea nectar proaspat pentru iarna este de 100%.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise