Cernem faina intr-un bol,adaugam untul si cu varful degetelor amestecam rapid pana devine un aluat nisipos.
In acest moment adaugam 2 linguri apa rece si framantam pana obtinem un aluat "prins".
Invelim aluatul intr-o folie alimentara si il dam la frigider 30 de minute,timp in care pregatim umplutura.
Intr-un bol,amestecam spanacul cu oul,cascavalul ras,usturoiul pisat,sare si piper dupa gust (sau vegeta).
Dupa cele 30 de minute,scoatem aluatul din frigider,intindem o foaie de cca 3 mm grosime.
Decupam 10 cercuri (cat formele de tarta).
Ungem formele de tarta cu putin ulei,punem in fiecare forma cate un cerc pe care il apasm usor,pentru a se mula pe forme.
In fiecare forma punem cateva boabe de fasole si dam tartele la cuptor pentru 15 minute.
Dupa 15 minute,scoatem tartele le umplem cu umplutura de spanac si asezam capacele,apasand usor pe margini.
Le ungem cu ou si le dam la cuptor pentru cca 30 de minute,pana se rumenesc frumos.
Pofta Buna !
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii