Puneti intr-un blender cu cutit nuca si alunele de padure, mixati pana cand acestea sunt maruntite, apoi adaugati 4,5 curmalele fara samburi si continuati sa mixati pana cand compozitia se lipeste de peretii vasului. Verificati compozitia observand daca se lipeste atunci cand o presati cu degetele, daca inca este foarte sfarmicioasa adaugati inca 1, 2 curmale si mixati din nou.
Blatul se pregateste direct pe farfuriile din care se vor servii tartele, luati in mana cate 2 linguri din compozitie, strangeti in palma si apoi asezati compozitia pe farfurie, presati cu degetele si dati-i o forma rotunda ridicata putin pe margini. Din aceasta compozitie ies 3 tarte cu diametrul de 8 cm.
Pentru a face crema aveti nevoie de caju inmuiat in apa cu o seara inainte sau cu cel putin 2 ore inainte. Scurgeti caju de apa si puneti-l in vasul blenderului manual, mixati cu blenderul manual pana cand obtineti o pasta cremoasa si pufoasa. Adaugati intre timp si zeama de la 2 limes, dupa care daca compozitia nu este destul de cremoasa mai adaugati putina apa, aprox 60 ml, pentru a obtine o compozitie cat mai cremoasa. Puneti 1 praf de sare si 1 lingurita de esenta de vanilie.
La final adaugati 1 1/2 linguri de zahar 100 % natural marca Green Sugar si gustati, daca preferati mai dulce puteti pune inca 1/2 lingura de zahar. Umpleti mini tartele cu cate 3, 4 linguri de crema, decorati cu o felie de limes si puteti servi imediat delicioasele mini tarte cu lime.
Reteta pregatita de catre Dika Pascu, www.articook.com, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii