MELCI CU CARNE TOCATA

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
MELCI  CU CARNE TOCATA

Ingrediente

  • Ingrediente
  • Aluat:
  • -5 pahare de faina
  • -2 linguri de drojdie uscata
  • -ulei de porumb cca.130 ml.
  • -3 linguri de zahar
  • -1 pahar de apa
  • -1 pahar de iaurt
  • -o lingurita de sare
  • -1 ou pentru uns
  • Compozitie:
  • -1/2 kg. de carne tocata vita sau amestec
  • -3 cepe mijocii tocate marunt
  • -1/2 ardei iute tocat marunt
  • -un ardei verde sau rosu tocat marunt
  • -ulei de masline pentru calit ceapa si pentru uns tavile.
  • -sare,piper dupa gust
  • -o lingura de zeama lamaie

Mod de preparare

Mod de preparare

Din 2 pahare de faina, apa,iaurt, drojdie si zahar se face o maia care se lasa la dospit cca.10 min.

Intre timp se caleste ceapa la foc mediu, apoi se adauga sare, piper, ardeii taiati bucatele si carnea.

Se amesteca compozitia si se lasa sa se caleasca bine carnea cam 20 min., pana scade zeama.La final se adauga zeama de lamaie.

Daca a mai ramas zeama sau un surplus de ulei se va lasa la scurs si framantam aluatul.

Dupa ce a dospit bine se va adauga restul de faina, uleiul si sarea si vom continua framantatul, pana cand aluatul se desprinde usor de pe maini. Se lasa sa se odihneasca 10 min si se poate lucra.

Se intinde o foaie groasa cam de un deget si se vor taia fasii lungi pe care le vom umple cu carne apoi se ruleaza si se rasucesc in forma de melc dupa care se aseaza in tava in prealabil unsa bine cu ulei de masline.

Eu am facut si o placinta mai mare sub forma de spirala.

Am procedat in felul urmator:

Se ruleaza foaia de aluat cu umplutura inauntru si se rasuceste in forma de melc, care se aseaza in mijlocul unei tavi. Rand pe rand, se repeta operatia obtinand o spirala mare.

Placintele se ung pe deasupra cu galbenusul batut cu 1 lingura de lapte rece, apoi se presara (facultativ) cu mac sau alte seminte.

Se da la cuptor la foc mediu cam 30 min.

Sunt foarte bune atat calde cat si reci.

Se pot servi ca un pranz usor alaturi de o supa usoara(in cazul meu supa crema de ciuperci) si cu o salata de rucola(gergir) cu rosii cherry si ceapa verde.

Pofta buna!

Specific:Iordania

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise