autor:

Laura-Cristina Chelciov

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

Vinete in stil sardinian

Autor: Laura-Cristina Chelciov (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 08 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura-Cristina Chelciov (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 08 august 2013

Ingrediente
-1kg de vinete ( 3 bucati mari), -4 sau 5 rosii, -3 catei de usturoi, -10 linguri ulei de masline, -sare, -piper, -o legatura de patrunjel proaspat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

16 voturi

Mod de preparare

Vinetele se spala, se sterg cu un servet si se taie rondele. Dupa ce ati terminat de taiat vinetele, cu ajutorul unui cutit, crestati fiecare bucata in parte.

Dupa ce le-ati crescat pe toate, se pun intr-o strecuratoare,se arunca sare peste ele si se amesteca. Se lasa in strecuratoare, pana le veti pune in tava.

Dupa ce ati pregatit vinetele, se lasa deoparte si se pregatesc rosiile. Asadar, rosiile se spala, se taie in patru si se scot semintele.

Dupa aceea se taie marunt, se rad peste ele, cateii de usturoi si patrunjelul. Se adauga 5 linguri de ulei de masline, sare si piper si se amesteca.

Dupa ce ati terminat cu rosiile, putem sa ne apucam de asamblarea lor, in tava. Asadar, incepem cu un strat de vinete.

Peste vinete punem rosii. Si continuam cu un strat de vinete, un strat de rosii, pana folosim toate ingredientele. Ultimul strat trebuie sa fie de rosii.

Punem celelalte 5 linguri de ulei de masline peste vinete, punem folie deasupra tavii si dam tava in cuptorul preincalzit, pana vinetele sunt moi.

Se servesc calde, cu fripturica pe langa sau simple, cum doriti :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete in stil sardinian" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Negresa cu gem

Negresa cu gem

Am amestecat cu mixerul toate ingredientele. Am pus prajitura la cuptorul preincalzit pentru 45

301 voturi    32 comentarii
1h
Retete de post
Prajitura cu lamaie si fructe de padure

Prajitura cu lamaie si fructe de padure

Se face foarte repede si se mananca tot asa :)). in primul rand mixati margarina cu zaharul si uleiul

7 voturi    3 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii

  • Jeni Nitoi , 11 iulie 2017

    O voi face si eu maine.multumesc

  • Maria Marinescu , 06 iulie 2017

    Cred ca sunt f.gustoase si de ce nu si f sanatoase.Multumesc ptr.reteta,merg sa o si pregatesc deoarece am toate ingredientele.

  • Laura-Cristina Chelciov

    Laura-Cristina Chelciov (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2014

    Sa ti fie de bine, draga mea..intr adevar, e o reteta gustoasa, cat de cat rapida cu care poti oricand sa iesi din impas...vinetele la noi in casa nu lipsesc, sapatamana de saptamana asa ca n am decat vorbe bune despre aceasta reteta si nu numai :)).

    • Lucia_Cretu

      Lucia_Cretu (Maestru bucatar) , 13 aprilie 2014

      SUPER...LE FAC SI EU SEARA ASTA DE CINA....*****

    • Morosanu Ghiorghita , 27 martie 2014

      Supeeeerr!!!

    • Laura-Cristina Chelciov

      Laura-Cristina Chelciov (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2014

      Abia astept, parerile voastre.. :) Pana atunci in schimb, va spun, pofta buna!!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2014

      Delicioase*****

    • Irina Scripcaru , 25 august 2013

      Va urma....

    • Irina Scripcaru , 25 august 2013

      AM ASAMBLAT TOTUL CONFORM RETETEI, URMEAZA SA -SI FACA CUPTORUL. DATORIA SI SA DEGUST REZULTATUL...Mmmmm!

    • Laura-Cristina Chelciov

      Laura-Cristina Chelciov (Chef de cuisine) , 23 august 2013

      :)

    • deea , 22 august 2013

      foarte buna, atat de post cat si la dieta (bineinteles cu mai putin ulei)

    • Laura-Cristina Chelciov , 19 august 2013

      Sa va fie de bine, la toti! Va pup:)

    • Gheorghe Stefan-dascalescu , 18 august 2013

      perfecta, am probat-o.

    • Faraon Radita Octavia , 17 august 2013

      bun si sanatos ^_^.

    • Elena Iercosan , 13 august 2013

      E o copie a retetei de parmigiana de la italieni ... doar ca ei adauga si mozarela si parmiran ras

    • Gabriela Pal , 13 august 2013

      Foarte bune, merita incercata reteta!

    • Marisa Lineal , 13 august 2013

      ¡¡Tare bune!

    • Jipa_George

      Jipa_George (Maestru bucatar) , 09 august 2013

      arata super!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • -1kg de vinete ( 3 bucati mari)
  • -4 sau 5 rosii
  • -3 catei de usturoi
  • -10 linguri ulei de masline
  • -sare
  • -piper
  • -o legatura de patrunjel proaspat

Raporteaza reteta

Retete
de Laura-Cristina Chelciov
Desert chinezesc : Orez cu miere si migdale

Desert chinezesc : Orez cu miere si migdale

Orezul se spala si se lasa in apa rece pt 2 h. Dupa cele 2h, orezul se pune la fiert in apa rece

4 voturi    1 comentariu
25 min
Retete de post
Tarta cu smochine

Tarta cu smochine

Intr-un bol se pun faina, praf de copt, sare, zahar, ou, unt si vanilina si se framanta bina. Aluatul,

1 vot    1 comentariu
1h 20 min
Prajituri
Biban de mare, la cuptor, in crusta de sare si ierburi

Biban de mare, la cuptor, in crusta de sare si ierburi

Prima data trebuie spalati si curatati pestii. Dupa care se taie rozmarinul si salvia marunt.

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste

Jeni Nitoi

O voi face si eu maine.multumesc

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Prajitura cu mere si gris (de post) Prajitura cu mere si gris (de post)

Este o reteta usor de preparat, rapida si delicioasa. Prajitura o putem numi si "Gustul copilariei", pentru ca ne bucuram

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Melcisori deliciosi cu legume Melcisori deliciosi cu legume

Se dizolva drojdia in apa calduta,apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.Compozitia rezultata se torna peste

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Pluta cu creveti