4219
retete

»

Mancaruri cu legume si zarzavaturi

+ Adauga o reteta

Alte sectiuni
  • Dovleac umplut cu stiuca si ciuperci

    Se decupeaza un capac la dovleac, se curata de seminte, se condimenteaza cu sare si piper si apoi se unge cu ulei de masline. Se eviscereaza stiucile, se spala si se sterg de excesul de lichid. Se curata usturoiul si se taie feliute subtiri. Se condimenteaza

    0 comentarii

  • Ciocanele de cocos in vin rosu cu ciuperci si masline

    Intr-o cratita de fonta se sigileaza ciocanelele de cocos in doua linguri de ulei de masline. Se curata si se taie marunt usturoiul. Ciupercile se taie feliute. Dupa ce s-au rumenit ciocanelele se adauga ciupercutele si usturoiul. Dupa ce s-au rumenit

    2 comentarii

  • Salata in straturi

    Maioneza facuta in casa se amesteca cu smantana, sare si piper dupa gust. Peste cartofi fierti si taiati cubulete adaugam cca 2 linguri de maioneza, amestecam bine pana ce se omogenizeaza. Asa procedam cu morcovul, pieptul de pui. Pe un platou adaugam

    0 comentarii

  • Tarta cu piersici si jambon

    Aluatul dezghetat peste noapte in frigider, il intindem usor cu facaletul si il impartim in cate mini tarte vrem. Eu am facut o tarta mare si 4 mici. Crestam un chenar in jur aluatului fara sa taiem aluattul de tot. In interiorul chenarului ungem

    0 comentarii

  • Cartofi boieresti cu sunculita afumata

    Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete. Se spala, se curata si se taie fasii ardeiul kapia. Se curate si se toaca marunt ceapa rosie. Se taie fasii de marimea ardeiul kapia sunculita afumata. Se pune sunculita afumatala calit in doua linguri

    0 comentarii

  • Ardei umpluti cu conopida la cuptor

    Conopida desfacută buchețele se fierbe 10 minute în apă cu sare; După ce s-a fiert, se scurge apa și se lasă la racit: Ardeii se taie pe jumătate, se curăță de semințe și se presară cu puțină sare. Separat se bat ouăle cu smântăna,

    0 comentarii

  • Gulas de vita

    Punem pulpa de vită, tăiată cubulețe mari, la fiert in oala minune pt 2 ore fără sare. Căt fierbe carnea, intr-o oala punem uleiul, ceapa, morcovii, roșiile, cartofii si le călim un pic, după care adăugăm jumătate din zarzavat verde usturoiul

    0 comentarii

  • Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval

    Se maruntesc ciupercile si se pun la calit in putin ulei de masline alaturi de carnea tocata. Se toaca ceapa verde si usturoiul foarte marunt si se adauga peste carne si ciuperci. Se condimenteaza toata compozitia cu sare, piper si boia dulce afumata. Se

    2 comentarii

  • Conopida, ardei kapia si broccoli gratinate

    Se spala conopida si broccoli si se desfac si buchetele mici. Punem apoi conopida si broccoli la steamer pentru 5 minute sau in apa fiarta cu sare si fierbem circa 5 min .Ca sa oprim procesul de gatire punem conopida si broccoli in apa rece cu gheata si

    0 comentarii

  • Zuchinni pizzette

    Zuchinni se spala, se sterg si se taie rondele groase de circa 1 cm. Se ung rondelele de dovlecel pe ambele parti si se condimenteaza cu sare si piper. Se taie marunt rosiile uscate. Se taie cascavalul in bucati mai mici decat diametrul rondelelor de

    0 comentarii

  • Bouyourdi

    Dovlecelul este optional. Eu l-am avut ratacit prin frigider si l-am folosit la reteta. Se feliaza dovlecelul, se sareaza, se lasa la scurs 15-20 minute. Feliile de dovlecel se tamponeaza cu servetele de hartie, se pulverizeaza putin ulei si se prajesc

    0 comentarii

  • Evantai de vinete

    Vinetele le spalam, iar apoi le taiem in felii pana aproape de coada. Condimentam cu sare si piper. Intre feliile de vinete punem cate o felie de rosie, una de jambon si una de mozzarella. Adaugam si cateva feliute de usturoi. Legam vinetele cu sfoara

    0 comentarii

  • Frigarui de ciupercute aromate

    Se taie ciupercutele in jumatati cu tot cu codita si se infig pe bete de frigarui care au fost inmuiate in apa. Se amesteca uleiul de masline cu boiaua dulce afumata, sarea, piperul si usturoiul maruntit. Cu amestecul de condimente ungem ciupercutele

    0 comentarii

  • Ciocanele de pui cu legume pe disc de fonta cu sos de iaurt si usturoi

    Se spala dovleceii, se usuca si se taie rondele pe diagonala. Se spala, se curata de seminte si se taie bucati mai marisoare ardeiul kapia. Se indeparteaza coditele la ciuperci. Se unge discul de fonta cu putin ulei , se lasa la incins apoi se pun legumele

    0 comentarii

  • Limba soacrei / rulouri de vinete si dovlecel

    Spalam vânata și dovlecelul, le stergem cu un prosop de hârtie, apoi le feliem cat de subtire putem (cam 1 cm). Legumele pot fi pregătite pe gratar sau în ulei încins. Eu am ales varianta de a le coace pe gratar. Sunt mai

    0 comentarii

  • Ardei umpluti

    Se toaca carnea, se amestecă cu ceapă tocata mărunt, se adaugă orezul, verdeață, mirodeniile și se amestecă toate ingredientele. Apoi se curată ardeiul și se caleste puținîn uleiul de măsline. Apoi ardeii se umple cu compoziția anterioară. In

    0 comentarii

  • Paste chinezesti cu pui si legume

    Se fierb pastele 3 minute în apă clocotită, apoi se scurg. Urmează sosul: Se încinge uleiul, se adaugă ceapa, apoi morcovul, apoi se adaugă ardeiul capia și se calesc puțin, se adaugă și pieptul de pui si se calesc impreuna. Se adaugă

    0 comentarii

  • Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

    Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt. Se curata si se taie marunt morcovii. Se spala, se taie cubulete mici dovleceii si se pun impreuna cu morcovii la gatit alaturi ceapa si bacon. Se condimenteaza

    0 comentarii

  • Salata de porumb cu avocado

    Combinati toate ingredientele de salata impreuna. Intr-un bol mic, amestecati ingredientele de dressing si turnati peste salata de avocado. Asezonati cu sare daca doriti.

    0 comentarii

  • Oua posate in sos de rosii cu ardei copt si chiftelute

    Se incepe cu pregatirea chiftelutelor: carnea tocata de porc se amesteca cu ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), usturoiul (curatat, spalat si pisat), putina sare, putin piper proaspat macinat, putin cimbru uscat, oul si faina. Cu mainile umede

    0 comentarii

Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.