autor:

anuta

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 februarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 februarie 2018

Ingrediente
1 kg spanac verde, 1 ceapa rosie, 1 ardei rosu, 200 g afumatura, ulei de masline, 1 lingurita de pasta de tomate, 1 lingura faina, sare, 1 lingurita amestec de legume deshidratate fara sare, amestec de condimente uscate (oregano, busuioc, cimbrisor, maghiran, piper, foi de dafin), 1 legatura de marar verde

Dificultate: Medie Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata spanacul, oprind numai frunzele sanatoase, apoi se spala in mai multe ape reci. Il scufundam in apa clocotita si lasam sa clocoteasca un pic, apoi il scurgem si il trecem sub jet de apa rece si il lasam la scurs, apoi il tocam cu un cutit, maruntind un pic frunzele oparite.

Se curata ceapa si se taie marunt, la fel si ardeiul se taie cubulete si impreuna cu afumatura taiata in bucati potrivite se calesc intr-un strop de ulei de masline, pana se inmoaie ceapa si ardeiul, iar carnea este usor rumenita.

Se adauga spanacul oparit si marubtit,se sareaza dupa gust,se condimenteaza ,se adauga si legumele deshirattate,se adauga o cana de apa rece,se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba 20-25 minute,acoperind tigaia cu un capac.

Se adauga lingurita de pasta de tomate si lingura de faina se amesteca bine si se mai adauga un pic de apa daca mai este nevoie. Se lasa sa clocoteasca la foc mic, amestecand continuu cu lingura pana ce mancarea devine legata si cremoasa. Se da de pe foc si adaugam mararul verde tocat fin. Servim simplu sau cu oua ochiuri deasupra, este la fel de delicios!

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg spanac verde
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei rosu
  • 200 g afumatura
  • ulei de masline
  • 1 lingurita de pasta de tomate
  • 1 lingura faina
  • sare
  • 1 lingurita amestec de legume deshidratate fara sare
  • amestec de condimente uscate (oregano
  • busuioc
  • cimbrisor
  • maghiran
  • piper
  • foi de dafin)
  • 1 legatura de marar verde

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

5 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb. Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.

Dupa ce se spala bine carnea de pui, se va cali în uleiul de masline pâna îsi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Sote de ciuperci cu piure de cartofi