autor:

Stefana

» » Retete de post

Mancare de urzici

Autor: Stefana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Stefana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 martie 2009

Ingrediente
7-8 gramajoare de urzici tinere, 1 ceapa, 1 morcov mai mic, 4-5 linguri de ulei, 1 lingurita de faina, hrean sau usturoi, sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

40 voturi

Mod de preparare

Se aleg urzicile si se spala f bine. Se pune ceapa taiata marunt la calit, apoi se adauga si morcovul dat pe razatoarea mica. Se adauga urzicile crude si se adauga sare si putina apa (3-4 linguri). Dupa ce au fiert bine urzicile se adauga faina desfacuta in putina apa.
Se pune totul in blender si rezulta o compozitie cremoasa in care se poatea gauga usturoi pisat sau se rade hrean deasupra.
Atentie! urzicile nu se fierb, se calesc impreuna cu ceapa si morcovul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de urzici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Mancare de urzici ( ca la mama acasa)

Mancare de urzici ( ca la mama acasa)

1. Mai intai curatam si spalam bine urzicile , in apa rece ( pentru ca e posibil sa mai gasim tije

57 voturi    13 comentarii
45 min
Retete vegetariene
Mancare de urzici cu orez si ciuperci

Mancare de urzici cu orez si ciuperci

Curatam urzicile si le spalam in mai multe ape in felul urmator : le punem in chiuveta plina cu

1 vot    0 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

    O bunatate !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010

    Tare buna!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

    O bunatate !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2010

      Intr-adevar sunt sanatoase si e o mancare usoara.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

      Sunt sanatoase, e adevarat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

40 voturi

Ingrediente

  • 7-8 gramajoare de urzici tinere
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mai mic
  • 4-5 linguri de ulei
  • 1 lingurita de faina
  • hrean sau usturoi
  • sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Stefana
Ciorba de mazare si cartofi

Ciorba de mazare si cartofi

Ceapa, morcovul, patrunjelul si pastarnacul se toaca si se calesc putin in ulei, apoi se adauga o

52 voturi    6 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cus-cus cu ciuperci

Cus-cus cu ciuperci

Se taie ceapa pestisori, ardeiul fideluta, ciupercutele in sferturi si se pun la calit. Se adauga

38 voturi    2 comentarii
50 min
Paste si pizza
Cartofi "ciufuliti"

Cartofi "ciufuliti"

Se curata cartofii, se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare. Ceapa se taie pestisori

39 voturi    2 comentarii
40 min
Retete vegetariene

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Retete

din Retete de post

Cornulete cu Nutella Cornulete cu Nutella

Amestecam intai ingredientele lichide si apoi le adaugam pe cele uscate. Faina o adaugam treptat pana obtinem un aluat elastic care

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mere si gris (de post) Prajitura cu mere si gris (de post)

Este o reteta usor de preparat, rapida si delicioasa. Prajitura o putem numi si "Gustul copilariei", pentru ca ne bucuram

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu gem&nuca de post