autor:

nela

» » Mancaruri cu carne

Mamaliga dezvelita

Autor: nela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 februarie 2013

Ingrediente
200 g malai, 400 ml apa, 1 lingurita rasa de sare, 200 g carnati grosi afumati, 250 g carne de porc cu grasime, 200 g kaiser, 300 g branza de oi (burduf sau telemea)

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

13 voturi

Mod de preparare

Pun pe foc un ceaun cu apa rece, sarea si malaiul in ploaie.
Amestec continuu ca sa nu faca cocoloase.
Dupa ce s-a inchegat, o rastorn intr-un vas de sticla rezistent la foc. Eu am acest vas dreptunghiular. Intind cu lingura de lemn mamaliga ca sa aiba o grosime uiforma.
Am acopetit cu branza intr-un strat uniform.
Intr-o tigaie prajesc carnea. Cand carnea mai are putin si se face complet, pun carnatul si kaiserul.
Am rasturnat peste branza si am mai bagat 10 min in cuptorul incins.
A iesit extrem de buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga dezvelita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii

  • Nita Corlaciu , 16 decembrie 2013

    dorele i se spune taci si-nghite la mancarea ta lasa varza ca baloneaza

  • Nela Diaconescu , 16 decembrie 2013

    dorele i se spune taci si-nghite la mancarea ta lasa varza ca baloneaza

  • Dorel Stef , 15 decembrie 2013

    mai lipseste varza murata !!!!

    • Grigore Niculae Si Paula , 15 decembrie 2013

      ispititoare

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      Ce pofta mi s-a facut!!!

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      Ce reteta buna

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 februarie 2013

      Ce bunatate , yumi,yumi . *****

    • Florenta Dinu

      Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 02 februarie 2013

      Delicioasa ! ! !

    • Dan65

      Dan65 (Chef de cuisine) , 01 februarie 2013

      Foarte apetisanta si imbietoare.Ma insciu si eu la o portie dubla.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

13 voturi

Ingrediente

  • 200 g malai
  • 400 ml apa
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 200 g carnati grosi afumati
  • 250 g carne de porc cu grasime
  • 200 g kaiser
  • 300 g branza de oi (burduf sau telemea)

Raporteaza reteta

Retete
de nela
Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui

Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui

Se separă albuşurile de gălbenuşuri, si se bat cu 8 linguri de zahăr. Se consideră terminată

8 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Torturi
Salată de legume fierte şi piept de curcan

Salată de legume fierte şi piept de curcan

Se taie în cubuleţe cartofii, morcovul şi pieptul de curcan, care sunt deja gata fierte şi răcite.

8 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Salate reci
Fursecuri cu ghimbir

Fursecuri cu ghimbir

Am folosit faina 650, Clever, unt de masa Clever, zahar tos Margaritar, bicarbonat si zahar pudra

8 voturi    7 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

Ce pofta mi s-a facut!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Limba cu masline