autor:

Alice85

» » Mancaruri cu carne

Linte

Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 06 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 06 februarie 2010

Ingrediente
*4 cartofi*1 rosie*1 morcov*150 gr linte*1 ardei verde*2 catei usturoi*1 bucata cirnat de singe(morcilla)*1 bucata chorizo*2 foi de dafin*paprika*sare*putin ulei(3 linguri)

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

12 voturi

Mod de preparare

Cartofii ai curatam de piele, ai spalam si taiem bucatele*ardeiul il taiem pe jumate, ai scoatem semintele si cotorul si-l spalam*usturoiul il curatam de pielita si trecem prin apa*morcovul al curatam si pe el de piele spalam si taiem in rondele subtiri sau an bucatele mici*cirnatul de singe si chorizul le taiem in rondele* rosia o spalam si o lasam intreaga* ceapa o curatam de foi si spalam*punem toate ingredientele de mai sus intr-o oala de 5 litri .punem apa cit sa acopere bine*punem la foc mediu si cind incepe sa fiarba luam spuma si adaugam uleiul,paprika si sarea*lasam sa fiarbe 30 min.apoi scoatem :ardeiul,rosia si ceapa si le mixam bine dupa care le adaugam in oala.mai lasam la foc 5-10 minute si servim ,acompaniem cu o salata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Linte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancare de linte

Mancare de linte

Se unge tigaia cu Gustul Untului de la Koliba si se pune pe foc adaugandu-se lintea impreuna cu foile

2 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Linte verde cu lamaie si carne de porc

Linte verde cu lamaie si carne de porc

Lintea se clateste in apa rece, apoi se fierbe in apa cu sare. Se curata si se taie ceapa, rosiile,

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • roxi (Maestru bucatar):

    este deliciasa eu o faceam foarte des in spania acum in romania nu ptrea

  • 6 comentarii

  • Claudia_Mariana

    Claudia_Mariana (Bucatar) , 23 august 2012

    ok, dar lintea unde este?:))

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

    nu am avut ocazia sa mananc linte,am auzit ca se foloseste mult in bucataria spaniola,trebuie sa incerc de pofta.

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

    Pentru cei-cele ce nu stiu valorile si proprietatile lintei:) Lintea este o leguminoasa cultivata din vechime in lumea intreaga, verisoara cu fasolea si disponibila in orice anotimp. Este un aliment bogat in proteine si minerale si sarac in grasimi. In functie de marime si culoare se pot distinge 3 tipuri: lintea cu bob mare si invelis verde deschis, lintea cu bob mic de culoare inchisa maro sau aproape neagra si lintea cu bob mic portocalie sau rosie. Continut: 100g linte uscata = 340 calorii Saraca in grasimi dar sanatoase Bogata in proteine – un alt excelent substitut pentru carne (100g linte gatita contin aceeasi cantitate de proteine ca 134 g de carne de vita); singura proteina pe care o gazduieste in cantitate mica este metionina dar in combinatie cu cereale, nuci sau alte semninte continutul sau proteic devine complet Prezinta carbohidrati cu indice glicemic scazut, calciu, fosfor, fier, acid folic si vitamina B si C.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

      Mmm ce delicios trebuie sa fie!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

      Ador lintea....,un deliciu...

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

      si eu fac la fel este buna pentru colesterol lintea dar o fac fara carnati

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

12 voturi

Ingrediente

  • *4 cartofi*1 rosie*1 morcov*150 gr linte*1 ardei verde*2 catei usturoi*1 bucata cirnat de singe(morcilla)*1 bucata chorizo*2 foi de dafin*paprika*sare*putin ulei(3 linguri)

Raporteaza reteta

Retete
de Alice85
Empanada de ton

Empanada de ton

Scoatem foile din congelator si lasam 10 min sa se dezghete. Intre timp, punem cuptorul la 180 de

14 voturi    2 comentarii
25 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Prepararea blatului: 1- punem cuptorul la incalzit la 170 grade, caldura sus si jos . 2- batem

25 voturi    19 comentarii
1h
Torturi
Tocino de cielo

Tocino de cielo

Se fierbe apa cu zaharul, zaharul vanilat si lamiia pina ce se ingrosa (se fierbe cam vreo 15 min)

122 voturi    32 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Claudia_Mariana (Bucatar)

ok, dar lintea unde este?:))

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Cartofi cu ceapa verde, sunca si cheddar