Limba cu masline

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Limba cu masline

Ingrediente

  • Se poate folosi atat limba de porc cat si limba de vita.
  • De aceasta data am folosit 3 buc.limba de porc cca 800g
  • o ceapa, ½ morcov,o felie telina
  • suc de rosii,pasta de tomate sau bulion
  • un pahar de vin alb
  • 300 g masline
  • o lamaie curatata de coaja si taiata felii subtiri
  • sare,piper macinat,ienibahar macinat,3-4 cuisoare,foi de dafin,boabe de piper,boabe de coriandru dupa gust
  • un varf de lingurita miere de albine sau zahar
  • o lingurita de ulei de masline

Mod de preparare

Bucatile de limba se spala si se pun la fiert in apa rece.Cand incepe sa dea in clocot se ia spuma,se adauga ceapa,morcovul,telina,foi de dafin,se condimenteaza ,se sareaza dupa gust si se acopera sa fiarba la foc mic pana se inmoaie atat limba cat si zarzavatul. Limba de vitel si cea de porc fierb mai repede decat cea de vita.

Dupa ce bucatile de limba sunt fierte , se scot ,se lasa sa se racoreasca, dupa care se curata foarte bine de pielita incepand din varf,tragand usor,ajutandu-ne si de un cutit ,apoi se taie felii.

Separat se pregateste sosul.

Ceapa,telina si morcovul se paseaza bine ,se amesteca cu suc de rosii, pasta de tomate sau bulion dupa gust, un varf de lingurita miere de albine sau zahar,o lingurita ulei de masline si se pun la fiert. Cand incepe sa fiarba sosul se adauga bucatelele de limba,maslinele crestate la capete si oparite in prealabil, vinul , feliile de lamaie, zeama in care a fiert limba in functie de consistenta dorita,se sareaza,se condimenteaza daca mai este cazul si se introduce la cuptor pana se obtine consistenta dorita.La sfarsit se adauga patrunjel tocat marunt si se opreste focul…

Optional : Daca sosul este prea gros se mai adauga zeama in care a fiert limba,iar daca este prea subtire puteti adauga 1-2 linguri de digesta praf in loc de faina deoarece este un produs natural obtinut din porumb .

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise