Limba spalata o punem la fiert in supa ,iar la timpul potrivit luam spuma formata deasupra.
Fierbem limba cam 1-2 ore , depinde de varsta animalului.
Daca o avem fiarta e cel mai bine.
Putem fierbe limba si in oala sub presiune.
Calda, curatam limba de pielita alba.
Ceapa curatata si taiate julien , o calim in putin ulei , adaugam pasta de gogosari, usturoiul, ciupercile feliate, , cepsoara intreaga, maslinele feliate, vinul, sare si piper.
Taiem limba, dupa ce s-a racit putin sa o putem tine cu mana, in felii cam de 1 cm grasime si o punem inapoi in supa.
Adaugam si limba la compozitia ce fierbe in vin, daca este cazul, adaugam putina supa , cat sa acopere limba si lasam sa fiarba cam 10 minute.
Punem bulionul, pasta de rosii, boiaua si lasam sa mai dea cateva clocote.
Cand toate sunt fierte bine, stingem focul si presaram deasupra patrunjel verde proaspat tocat.
Servim limba limba cu un piure de cartofi pufos, orez sau mamaliguta, fiecare dupa preferinta.
Pofta mare sa aveti !
P.S. Timpul de preparare este socotit pentru cazul in care limba am fiert-o in prealabil.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii