Limba cu ciuperci si sos de rosii

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Limba cu ciuperci si sos de rosii

Ingrediente

  • 1 limba de vitel fiarta
  • 2 cepe
  • 50 g pasta de rosii
  • 3 linguri ulei
  • 3 catei usturoi
  • 300 g ciuperci Home Garden
  • 250 ml bulion rosii
  • 500 ml supa
  • 2 linguri pasta gogosari
  • 100 ml vin alb
  • boia afumata iute
  • 10 masline negre fara samburi
  • 50 g cepsoara murata
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Limba spalata o punem la fiert in supa ,iar la timpul potrivit luam spuma formata deasupra.

Fierbem limba cam 1-2 ore , depinde de varsta animalului.

Daca o avem fiarta e cel mai bine.

Putem fierbe limba si in oala sub presiune.

Calda, curatam limba de pielita alba.

Ceapa curatata si taiate julien , o calim in putin ulei , adaugam pasta de gogosari, usturoiul, ciupercile feliate, , cepsoara intreaga, maslinele feliate, vinul, sare si piper.

Taiem limba, dupa ce s-a racit putin sa o putem tine cu mana, in felii cam de 1 cm grasime si o punem inapoi in supa.

Adaugam si limba la compozitia ce fierbe in vin, daca este cazul, adaugam putina supa , cat sa acopere limba si lasam sa fiarba cam 10 minute.

Punem bulionul, pasta de rosii, boiaua si lasam sa mai dea cateva clocote.

Cand toate sunt fierte bine, stingem focul si presaram deasupra patrunjel verde proaspat tocat.

Servim limba limba cu un piure de cartofi pufos, orez sau mamaliguta, fiecare dupa preferinta.

Pofta mare sa aveti !

P.S. Timpul de preparare este socotit pentru cazul in care limba am fiert-o in prealabil.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise