LASAGNE CU SPANAC

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
LASAGNE CU SPANAC

Ingrediente

  • http://leckereien.blogspot.com/
  • ~ Sos BÃ?©chamel ~
  • - 80g faina
  • - 1l lapte
  • - 1,1/4lc sare(eventual si ceva vegeta)
  • - nucsoara/muscat
  • - piper
  • - usturoi(ori proaspat, ori granulat)
  • - frunzede patrunjel verde-\"optional\"
  • ~~~~~~~~~~~~~~~
  • - 2-3 cepe mari
  • - 1ls zahar
  • - 1ls unt/untura...
  • - 650g spanac (congelat sau proaspat taiat marunt)
  • - 100g Bacon sau Kaiser taiat marunt(se poate lasa deoparte)
  • - 1 piept micut de de pui/gaina, fiert-\"optional\"
  • - sare
  • - piper
  • - nucsoara/muscat
  • - usturoi
  • - 9 foi de Lasagne(ori de cumparat ,ori facute in casa)
  • - 100-150g cascaval sau parmezan ras

Mod de preparare

Un recipient destul de incapator si rezistent la temperaturi inalte,se unge cu grasime si se tapeteaza cu pesmet.

Cuptorul se incinge la 200�°C.

Ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt.

Baconul la fel se taie in bucatele marunte.

Daca se pune si carnita din piept de pui/gaina, aceasta trebuie sa fie fiarta,eventual in supa,are gust mult mai bun, dupa care se taie si ea in bucatele marunte.

Cacavalul sau parmezanul se trec prin razatoare.

Intr-o tigaie se incinge grasimea si se prajeste ceapa pina devine sticloasa.Se adaoga lingurita de zahar si se mai las putin sa se caramelize.

Se adaoga baconul care se prajeste si el putin,amestecind in continuu sa nu se arda,se adaoga usturoiul si spanacul.

Se condimenteaza cu sare,piper,nucsoara/muscat ,eventual cu inca ceva usturoi si/sau vegeta, toul se amesteca bine si se lasa la foc usor amestecind in continuu pina ce zeama lasata se evapora, si se trage deoparte.

Separat se pregateste Sosul B�©chamel.

Laptele amesteca cu sare, piper, nucsoara/muscat, usturoi(proaspat/granulat), evetual daca se doreste cu ceva vegeta.

Intr-o oala se incing bine cele 80g unt, se trage deoparte si adaoga faina si imediat se amesteca energic sa nu se faca cocoloase.

Se pune iarsi pe focul care s-a micsoarat putin si la fel de energic se amesteca sa nu se faca cocoloase,cu laptele care se toarna treptat.Se adaoga, la fel daca se doreste ceva frunze de patrunjel taiate marunt si se fierbe usor si amestecind in continuu,pina ce sosul devine precum o budinca mai lichida.

Se trage deoparte si eventual se mai condimenteaza daca este necesar.

In recipientul pregatit in prealabil se pune un strat din sosul B�©chamel, peste se presara ceva din amestecul de spanac.Peste se aseaza 3 bucati din foile de Lasagne si iarsi se toarna un strat din sosul B�©chamel, se presara Spanac si jumatate di pieptul de pui(daca se pune), la fel se aseaza deasupra urmatoarele 3 bucati de foi de lasagne si asa se procedeaza mai departe.

Ultimul strat trebuie sa fie de sos B�©chamel si Spanac.

Deasupra se presara cascaval/parmezan ras si se introduce in cuptorul deja incins, pentru ca 35-40 min.Pina ce se observa ca , deasupra cascavalul/parmezanul devine auriu.

Se serveste cu ochiuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise