Lapte de Pasare in cuiburi crocante, cu caise glazurate si sirop de afine

Se pregateste o tava de copt tapetata cu hartie pentru copt.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Lapte de Pasare in cuiburi crocante, cu caise glazurate si sirop de afine

Ingrediente

  • (cca 8 cosulete)
  • 1 pachet de foi de placinta
  • 100 g margarina
  • 2 oua
  • 4 linguri de amidon de porumb
  • 1 cana de lapte
  • 50 g unt sau margarina
  • 150 g zahar
  • 100 ml sirop de afine sau 2 linguri de dulceata
  • decor jumatati de caise(din compot)
  • cateva tablete mici de ciocolata alba
  • laptele de pasare:
  • 2 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 300 ml lapte
  • vanilie
  • sirop sau dulceata de afine
  • 4 linguri de amidon alimentar
  • 100 g unt sau margarina

Mod de preparare

Se pregateste o tava de copt tapetata cu hartie pentru copt. Foile de placinte se dezgheata, apoi se ia cate 2 foi si se ung bine cu margarina topita, lasand capetele pe latime neunse, cam 2 cm.

Se asaza o vergea subtire la mijloc, apoi se pliaza peste ea, in doua, asezand capetele neuse, unul peste altul, apoi incretim usor foile cu mana pe vergea, tragand usor de ea si scotand-o dintre foi,apoi arcuim usor ruloul in asa fel incat incat partea incretita sa fie la margine, iar partea neunsa in mijloc care va sustine umplutura, sa fie baza cuibului. Se asaza cu grija in tava unul langa altul, se stropesc un pic cu unt topit, apoi se dau la copt, cca 15 min. pana se rumenesc usor.

Se separa albusurile de glbenusuri.

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si apoi cu 6 linguri de zahar pana se intaresc, apoi se adauga siropul sau duceata de afine.

Se pune laptele sa fiarba cu restul de zahar si cand da in primul clocot, se pun cu o lingura galusti din bezeaua cu afine, se lasa pe fiecare parte a lor sa dea in 2-3 clocote, apoi se scot cu o spumiera intr-o sita, lasandu-le sa se scurga bine.

Galbenusurile se amesteca cu un tel cu amidonul alimentar, turnand usor laptele ramas de la fiertul bezelei, dupa ce l-am lasat un pic sa se racoreasca.

Amestecul obtinut se pune sa fiarba la bain marie pana se intareste, apoi se da deoparte si se adauga untul sau margarina, amestecand continuu pana il incorporam in crema. Crema fierbinte se pune cu o lingura in cuiburile preparate din foi de placinta, apoi se pun cate 2 galusti de bezea cu afine, si se decoreaza cu jumatati de caise trase in ciocolata alba. Se dau un pic la rece, apoi se pot servi ca un desert absolut delicios.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise