Reteta postata pe: 14 noiembrie 2016
Ingrediente
5 kg de slanina pentru topit,1/2 litru de apa sau 3 linguri bune de untura pentru a nu se prinde de cratita in timpul prajirii, sare cat se ia intre 3 degete
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Se taie bucatile de slanina cuburi,se pun in cratita, se adauga untura sau apa si sarea, apoi se invarte in oala continuu pana ce ele lasa untura.Dupa ce incepe sa lase untura ele nu se mai lipesc de fundul oalei. Seprajesc in continuare pana se fac rumene si nu mai au untura in ele. Apoi se strecoara si se servesc la masa de Craciun si nu numai.
Sotul meu obisnuieste - asa cum se vede si in pozele trimise- in momentulcand untura devine limpede , in ea sa adauge cativa carofi si ceapa pentru prajire si se servesc langa jumarile calde si scurse de untura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Jumari de porc" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Se taie bucatele slaninuta si se pune intr-o cratita sa se prajeasca. Invartim mereu cu o lingura
9 voturi
9 comentarii
30 min
Taiem pieptul de porc in cubulete potrivite si le punem intr-un tuci pe foc.Adaugam o cana cu apa
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate