Ingrediente
Intinsoarea aceasta,o reteta veche din Ardeal, este de fapt o tocăniţa cu brînză si cu alte bunatati din porc, care se serveşte cu mămăligută., 400 g pulpa porc, 300 g coaste cu putina grasime, 200 g carnati Cabanos, 1 lingura untura, 1 ceapa, 4-5 catei usturoi, 200 g cas oaie, 400 g malai, patrunjel verde, sare, piper
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
1 vot
Mod de preparare
Taiem cubuleţe mici pulpa de porc si costiţa , iar cîrnăciorii ii taiem ronele şi ii punem peste ceapă.
Lasam la călit pentru două minute, după care se adaugăm usturoiul presat, o cană de apă şi lasăm la fiert, pina cand pulpa si costitele de porc sunt fierte.
Intre timp, fierbem mamaliguta.
Carnaţul afumat va emana o aroma minunata, ce se va impregna in carne.
După ce a scăzut apa,punem casul de oaie fărîmiţat,amestecăm, adaugam patrunjelul verde tocat şi putem servi, alaturi de mamaliguta.
Servim intinsoarea cu muraturi asortate.
Pofta mare sa aveti !