Inghetata de piersici cu piersici caramelizate

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Inghetata de piersici cu piersici caramelizate

Ingrediente

  • Pentru înghețată,
  • Ai nevoie de:
  • 3 gălbenușuri
  • 6 linguri zahăr
  • 200 ml lapte integral
  • 200 ml smântână dulce neîndulcită
  • (recomand folosirea smântânei naturale în locul celei vegetale, gen Hulala sau altele!
  • Gustul nici nu se compară!)
  • 3 piersici
  • Pentru piersicile caramelizate:
  • feliuțe de piersici
  • zahăr brun

Mod de preparare

Trebuie să știți că această înghețată are o aromă fantastică!

Să mai spun și de piersicile caramelizate fierbinți care alunecă pe înghețată? Să mai spun și de picăturile de caramel care topesc înghețata?

Toate asta într-o singură cupă!

Gălbenușurile se mixează cu zahărul până devin albe iar zahărul e topit. Laptele se pune la fiert , iar când e fierbinte se pune puțin câte puțin peste gălbenușuri și amestecați până sunteți sigure că zahărul e topit complet.Lăsați să se răcească. Smântâna se bate spumă. Dacă folosiți din cea vegetală atenție la zahărul adăugat, ținând cont de faptul că smântâna vegetală este deja dulce.

Să nu fie înghețata prea dulce.

După ce e spumă smântâna se pune puțin câte puțin peste gălbenușurile cu lapte care sunt răcite.

Piersicile se curăță de coajă și se macină într-un blender. Adăugați piureul de piersici peste compoziția făcută anterior.

Amestecați bine și puneți la congelator. Scoateți vasul din când în când și amestecați cu o lingură ca să spargeți floricelele de gheață. Pentru ca inghetata sa fie comblet inghetata are nevoie de cca 8-12 ore in congelator. Daca aveti masina de facut inghetata dureaza mai putin.

Piersicile caramelizate se fac așa: Se taie feliuțe piersicile. Într-o tigaie puneți puțin zahăr brun la topit. Când e topit se pun feliuțele de piersică și se întorc pe ambele părți.

Puneți înghețata în bol și deasupra lor se pun feluițe de piersică deja caramelizate, dar fierbinți!

Mai adăugați câteva picături de zahăr caramelizat și serviți imediat!

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise