Laptele se fierbe şi cand clocoteşte se ia de pe foc;se adaugă frunzele de mentă ,se acoperă şi se lasă să se infuzeze 30 de minute.
Se strecoară infuzia şi se storc bine frunzele de menta pentru un plus de aroma şi culoare.
Galbenuşurile se mixează cu zahărul pană se obţine o spumă albicioasă.
Se adaugă treptat laptele aromat cu menta şi se pune la foc mic, amestecand incontinuu pană cand se ingroaşă.
Se lasă crema obţinută la răcit,apoi se adaugă frişca lichidă şi se amestecă bine.
Se pune in caserolă la congelator cca 3 ore, amestecand la fiecare 30 de minute compoziţia cu o furculiţă pentru a nu se forma cristale de gheaţă.
Este o ingheţată foarte aromată şi răcoritoare.
Cu toate ca am folosit frunze de menta foarte proaspete si fragede nu mi-a iesit culoarea ca cea de pe blog; am adaugat cateva picaturi de colorant alimentar verde pentru a face inghetata mai apetisanta.
Poftă bună!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii