Inghetata cu cacao si nuci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Inghetata cu cacao si nuci

Ingrediente

  • 2l lapte,
  • 900g zahar,
  • 4 linguri cu virf de faina,
  • 2 linguri cacao,
  • 10 oua,
  • 100g unt,
  • 20 de nuci,
  • esenta de rom.

Mod de preparare

Galbenusurile se amesteca cu zaharul laptele,untul,cacao si faina si se fierb. Dupa ce s-au fiert adaugam si untul si amestecam pina intra in compozite si lasam sa se raceasca. Cind s-a racit compozitia adaugam albusurile batute spuma,si amestecam pina se omogenizeza si adaugam si putina esenta de rom; apoi turnam in casolete,in pahare de unica folosinta si le dam la congelator (eu fac cu cacao dintr-un litru de lapte,iar celalat litru il fac cu vanilie sau fac jumate cu vanilie sau lamiie si cealalta jumatate cu banane; atit vanilia cit si zeama de la 2 lamii le amestecam impreuna cu celalte ingrediente si le punem pe foc,iar bananele le facem piure si le adaugam dupa ce a fiert laptele cu zaharul ouale si faina).

Este o inghetata foarte buna, satioasa si iese o cantitate mare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise