Inghetata Amarena

Pentru inceput, punem galbenusurile intr-un bol impreuna cu zaharul, sarea, vanilia si esenta de vanilie.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Inghetata Amarena

Ingrediente

  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat + esenta de vanilie
  • 150 ml lapte
  • 200 ml smantana pentru frisca + 1 lingurita zahar pudra
  • 250 ml iaurt grecesc
  • putina sare
  • 1 borcan cu cirese amarena in sirop

Mod de preparare

Pentru inceput, punem galbenusurile intr-un bol impreuna cu zaharul, sarea, vanilia si esenta de vanilie, mixam bine pana isi dubleaza volumul, peste oua, turnam laptele fierbinte in fir subrire amestecand energic.

Punem din nou acest amestec, pe foc, in ibricul in care am incalzit laptele si amestecam incontinuu pana compozitia se umfla.

Dam deoparte si lasam sa se raceasca in totalitate.

(Daca nu faceti imediat inghetata o puteti baga la frigider, dupa ce s-a racit... este si mai bine pentru ca toate ingredientele sa fie reci in momentul omogenizarii)!!!

Cand crema de oua s-a racit, batem frisca impreuna cu zaharul pudra (atentie, nu trebuie sa stea bat, dar nici sa fie lichida).

Peste frisca batuta turnam compozitia de oua si iaurtul, omogenizam cu telul, cu miscari usoare si la final adaugam 6, 7 linguri din siropul amarena si procedam la fel, amestecam usor cu telul, dar nu in totalitate, pentru a da un model frumos inghetatei.

Pregatim 2 caserole de marime medie si punem circa 5 linguri din compozitie in fiecare, apoi strecuram putin sirop amarena si cateva cirese (pe care le zdrobim putin intre degete, asta ca sa nu le asezam intregi), din nou compozitie, iar cateva cirese cu sirop si la urma restul din compozitie si presaram cateva cirese intregi!

Dam la congelator si dupa 1 ora amestecam, iar daca nu adormiti dupa inca 1 ora o mai amestecati odata, eu am adormit :))

Servim cu mare pofta!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise