Pentru inceput vom infasura fiecare con de inghetata in folie de aluminiu. In caz contrar acestea se vor arde. Aranjam conurile de inghetata intr-o tava.
Pentru a sta drept in tava, nu imbracam cu folie si fundul conului.
Pentru umplutura mixam laptele cu zaharul timp de 10 minute. Adaugam ouale si untul topit mixand dupa adaugarea fiecarui ingredient.
Apoi adaugam faina amestecata cu sarea si cu praful de copt. La sfarsit adaugam vanilia si coaja de lamaie.
Umplem conurile cu aluat, lasand spatiu de 1 cm pana la partea de sus a cornetului, pentru a avea loc sa creasca. Pentru a nu murdari conurile, eu le-am umplut cu ajutorul posh-ului.Se coc la 180 grade Celsius timp de 30 de minute. Verificati daca sunt coapte cu ajutorul unei scobitori. Lasam "inghetatele" la racit.
Pentru glazura de ciocolata avem nevoie de: 2 cani si jumatate de ciocolata rasa, 5 linguri lapte, 150 ml smantana pentru frisca.
Intr-o craticioara incalzim laptele si smantana, apoi adaugam ciocolata pana ce aceasta se topeste.
Atentie! Nu se fierbe.
Lasam glazura la racit, apoi trecem fiecare cornet de inghetata prin ciocolata
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii