Decojim fisticul, înlăturându-i și coaja subțire maro ce acoperă miezul verde. Este de dorit ca fisticul să fie cât mai puțin sărat. Măcinăm fin aproximativ 100 gr de fistic împreună cu jumate din cantitatea de zahăr.
Într-o oală cu fund dublu, punem la foc mic laptele împreună cu pudra de fistic. Se amestecă continuu iar când laptele începe să fiarbă se ia de pe foc. Într-un bol mixăm gălbenușurile cu restul de zahăr și esența de vanilie sau migdale. Se va obține o cremă lipicioasă ce o turnăm peste lapte.
Punem laptele din nou la foc mic și amestecăm continuu, aproximativ 10 minute, până ce compoziția devine o cremă moale. Crema astfel obținută se lasă la răcit timp de 1 -2 ore.
Peste crema rece adăugăm fisticul rămas, mărunțit și frișca lichidă. Mixăm până obținem o cremă subțire și gata....Turnăm în boluri și punem înghețata la congelator.
Și iată că avem acasă, adevărata înghețată cu fistic.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii