autor:

PanaCris

» » , Retete de Pasti, Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi dulci, busuioc si rozmarin

Autor: PanaCris (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 mai 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PanaCris (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 mai 2020

Ingrediente
Iepure întreg 1 bucată cca. 2500 g,, Cartof dulce 3 bucăți,, Lămâie 2 bucați,, Boia de ardei dulce 1 lingură,, Sare de mare 1 lingură,, Rozmarin verde 2 crenguțe,, Busuioc proaspăt 2 crenguțe,, Vin alb demisec cca. 500 ml,, Ulei de măsline 3 linguri,, Usturoi 1 bulb,, Kaiser/piept de porc cu usturoi cca. 100 g.

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Iepurele întreg se spală se curăță de eventualul puf rămas, apoi se masează cu ulei de măsline, sare și boia de ardei dulce.

Cartofii dulci se curăță, apoi se taie rondele generoase de cca. 1 cm.

Lămâile se spală, temeinic sub jet de apă fierbinte, apoi se taie rondele.

Usturoiul se curăță, apoi se presează.

Kaiser-ul/piept-ul de porc cu usturoi și firele de cimbru se taie bucățele.

Într-o tavă termorezistentă și încăpătoare se așează iepurele, asezonat, în burtă se pun câteva felii de lămie, usturoi și kaiser/piept de porc cu usturoi.

Cartofii se pun de jur împrejurul iepurelui, se adaugă restul de kaiser/piept de porc cu usturoi, usturoi și lămâie, se presară crenguțele de rozmarin, busuiocul, se adaugă vinul, apoi se acoperă friptura cu capac, sau folie de aluminiu, și se dă la gătit cca. 120 minute la 200 grade. Apoi se descoperă, se mai completează cu puțin vin, dacă mai e nevoie și se lasă la rumenit, pe fiecare parte, câte 5 minute, la 200 g.

Friptura se servește caldă sau rece după gustul fiecăruia, acompaniată de cartofi dulci și Kaiser-ul/piept-ul de porc din tavă.

Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure cu cartofi dulci, busuioc si rozmarin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pulpa de miel cu rozmarin marinata rapid cu aparatul Food Saver

Pulpa de miel cu rozmarin marinata rapid cu aparatul Food Saver

Amestecati ingredientele pregatite pentru marinare si ungeti cu acestea bucata de carne de miel.

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Baton de casa

Baton de casa

Se unge tava cu putin unt. Se amesteca 250 gr lapte praf cu 100 g cacao. Se fierb 150 ml apa cu

9 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 23 %
219.99 lei
169.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Iepure întreg 1 bucată cca. 2500 g,
  • Cartof dulce 3 bucăți,
  • Lămâie 2 bucați,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Rozmarin verde 2 crenguțe,
  • Busuioc proaspăt 2 crenguțe,
  • Vin alb demisec cca. 500 ml,
  • Ulei de măsline 3 linguri,
  • Usturoi 1 bulb,
  • Kaiser/piept de porc cu usturoi cca. 100 g.

Raporteaza reteta

Retete
de PanaCris
Sandwich cald

Sandwich cald

Se încinge cuptorul. Se tapetează tava cu hârtie de pergament. Se aşează feliile de pâine în

12 voturi    6 comentarii
20 min
Sandviciuri
Legume la cuptor

Legume la cuptor

Se curata dovleceii, vinetele si ardeii. Se taie vinetele felii lungi si se dau cu sare. Dupa 10

5 voturi    5 comentarii
20 min
Retete vegetariene
Prăjitură cu gem şi nuci

Prăjitură cu gem şi nuci

Se topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt

9 voturi    2 comentarii
55 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Pasca fara aluat Pasca fara aluat

Se mixeaza ouale bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat. Se mixeaza pana se topeste zaharul, adaugi untul moale-topit, mixezi sa se

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Pasca