Iaurt natural din lapte de vaca preparat la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Mai intai diluam iaurtul natural cu putin lapte proaspat, apoi turnam treptat si restul de lapte, omogenizand amestecul.

Timp pregatire
480 minute
Complexitate
redusa
Iaurt natural din lapte de vaca preparat la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Ingrediente

  • 2 l lapte natural de vacă, proaspăt
  • 400 g iaurt natural

Mod de preparare

Mai întâi diluăm iaurtul natural cu puțin lapte proaspăt, apoi turnăm treptat și restul de lapte, omogenizând amestecul.

Îl turnăm în vasul multicookerului.

Așezăm capacul rotindu-l din poziția cu semn de lacăt deschis spre poziția cu semn de lacăt închis.

Supapa o lăsăm pe poziția deschis.

Conectăm aparatul Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune la sursa de tensiune și setăm programul Yogurt.

Se va seta implicit o durată de 8 ore și temperatura LOW.

Mergem pe mâna aparatului și lăsăm setarea implicită.

Apăsăm butonul Start, iar pe ecran vom avea afișajul HEAT, pentru câteva minute, până când aparatul ajunge la presiunea dorită, apoi eliberează un semnal sonor și apare timpul setat pentru gătit.

După expirarea timpului setat, se aude din nou un semnal sonor, iar aparatul Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune se oprește, fără a mai trece de data aceasta pe modul de păstrare a alimentelor la cald.

Deconectăm aparatul de la sursa de curent, rotim capacul spre poziția deschis și scoatem vasul cu deliciosul iaurt.

Îl lăsăm să se tempereze 10-15 minute în cămară, sau pe balcon, apoi îl dăm la frigider pentru 1-2 ore înainte de a-l servi.

Nu este recomandat să umblăm la el până nu se răcește definitiv pentru că îi putem influența textura.

Răcindu-se la frigider, rămâne gros și nu se formează mult lichid, adică zer.

Textura iaurtului va depinde implicit și de tipul de lapte folosit, de consistența acestuia în grăsimi, etc.

Se poate prepara iaurt natural și fără a amesteca laptele cu un iaurt deja preparat, dar diferența este că va ieși mai puțin gros și se va forma mult zer. Vă spun asta din propria experiență, pentru că am preparat foarte des iaurt, mama mea având vacă la țară.

Sper să vă încânte această rețetă de Iaurt natural din lapte de vacă, preparat la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune, dar, mai ales, sper să vă încânte aparatul Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune, despre care puteți afla mai multe urmând acest link: https://goo.gl/47BLsS.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise