1.2 oua se fierb pana devin tari.Untul( sau margarina )se topeste intr-o craticioara,se adauga 2 linguri faina, se caleste (nu se prajeste)si se toarna 7dl.lapte.Sosul obtinut se fierbe cca.10 minute,amestecand mereu.
2.Patrunjelul verde si mararul ,precum si cresonul se toaca marunt.Din acest amestec, se lasa 2 linguri deoparte, restul se incorporeaza in sos.Se condimenteaza cu 1 lingurita Delikat.Se pastreaza la cald.
3.Oul ramas se bate bine.Fulgii de migdale se amesteca cu oul batut si cu pesmetul ,iar restul de faina se pune intr-o farfurie adanca.
Guliile se curata si se taie felii de 5mm.grosime.Se sareaza pe ambele parti.Se trec prin faina,prin ou si prin fulgii de migdale si se prajesc in ulei ,pe ambele parti, cca.4 minute.Se scot pe hartie absorbanta pentru a se indeparta surplusul de grasime.
4.4dl. apa se amesteca cu 1/2 lingurita sare si restul de lapte .Se lasa sa dea un clocot si , treptat, amestecand mereu ,se adauga fulgii de cartofi.Pireul fiind gata, se ia de pe foc si se adauga un ou fiert taiat cubulete.Celalalt ou se taie in sferturi.
5.Pe un platou se aseaza pireul de cartofi, alaturi guliile in crusta de migdale,sosul ,sferturile de ou si se presara verdeata tocata.Preparatul poate fi servit cu un vin alb sec.
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii