Guacamole

Timp pregatire
5 minute
Complexitate
redusa
Guacamole

Ingrediente

  • 2 buc avocado bine coapte
  • 1 rosie mare copata, taiata cubulete mici
  • 1 catel de usturoi tocat foarte fin
  • 1 ardei iute mic tocat fin
  • 60 g ceapa fin tocata = 6 linguri rase de ceapa
  • 1/4 ceasca de patrunjel tocat ( reteta este cu coriandru verde, mie insa nu imi prea place gustul)
  • 1 lingura suc de lamaie verde ( lime)
  • sare
  • Pentru servire : tortilla chips ( chipsuri de porumb)

Mod de preparare

Pregatita de pe vremea aztecilor, guacamole, sau pasta de avocado, a devenit din ce in ce mai populara, in special in randul populatiei din Mexic si Statele Unite.

Din pacate atat guacamole, cat si avocado, sunt consummate in cantitati foarte mici... Fructul de avocado este bogat in grasimi saturate, foarte benefice pentru organism. Regleaza activitatea glandelor din organism si este bogat in potasiu, vitamina K, B6, C si E, scade nivelul colesterolului din sange (reduce colesterolul rau si creste colesterolul bun necesar in functionarea glandelor si a organelor interne).

Guacamole era la origine o pasta simpla, preparata doar cu sare dar in timp a evoluat prin adaosul de arome si legume. Varianta de aici este una din multele retete de guacamole, sper sa va placa si voua la fel de mult pe cat ne-a placut si noua.

Intr-un mojar se piseaza 4 linguri de ceapa ( 3/4 din ceapa) impreuna cu ardeiul iute si usturoiul pana se formeaza o pasta groasa. Se adauga avocado si se paseaza pana la incorporare. Se amesteca apoi rosiile, pastrand din ele 2 linguri.

Se completeaza cu patrunjel tocat si zeama de laaie, amestecand bine astfel incat sucul de lamiae sa fie bine incorporat. Acesta va preveni oxidarea, pasta isi va pastra mi mult timp culoarea verde.

Se adauga sare dupa gust si se orneaza cu ceapa si rosiile ramase

Se serveste cu tortilla chips. Este de preferat sa se consume la putin timp de la preparare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise