Gogosi cu gem, coapte in cuptor

Drojdia cu 100 ml lapte si putin zahar, se lasa la dospit, 10 minute.

Timp pregatire
155 minute
Complexitate
medie
Gogosi cu gem, coapte in cuptor

Ingrediente

  • 1 kg faina alba
  • 5 oua
  • 1 l lapte
  • 100 g zahar tos
  • 70 g unt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 zahar vanilat Bourbon
  • 40 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • zahar pudra
  • esenta rom
  • gem de caise facut in casa

Mod de preparare

Drojdia cu 100 ml lapte si putin zahar, se lasa la dospit, 10 minute.

Faina o punem intr-un vas in care framantam aluatul, apoi adaugam sarea, coaja de lamaie,si incepem sa le mixam cu robotul, amestecand drojdia crescuta.Ouale le batem bine impreuna cu laptele , apoi le adaugam putin cate putin in compozitia din vas.

Adaugam untul moale, la temperatura camerei, sau topit, cum preferati.

Continuam sa mixam, sa se faca bule de aer.

Aluatul va fi putin mai moale, nu va speriati, dati cu putina faina pe el, acoperiti-l si lasati-l la cald la dospit.

In functie de faina si celelalte componente lasam la dospit pina cand aluatul isi dubleaza volumul , cam 30-60 de minute.

Presaram faina pe masa de lucru si coca o intindem cam de 1,5 cm grosime. Cu o forma, data prin faina , taiem gogosii si ii punem pe masa la dospit inca vreo 20 min.

Apoi ii punem in tava tapetata cu hartie de copt si pe 1/2 din gogosii rezultati punem o lingurita cu gem.

Cealalta 1/2 de gogosi o punem peste gem , apasand putin pe margini sa se lipeasca.

Ungem gogosii cu ou batut si dam tava la cuptor sa se coaca coca, la 160 de grade, cam 40 de minute, in functie de fiecare cuptor.

Dupa ce gogosii s-au copt si racit putin, ii pudram cu zahar praf si se pot servi.

Ne vom bucura de gustul unui desert clasic, pe care toata lumea il adora.Sunt la fel de pufoase ca cele prajite in ulei...dar mai sanatoase !

Pofta buna sa aveti !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise