autor:

doru simona

» » Conserve si muraturi

Gogosari umpluti cu varza pentru iarna

Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 octombrie 2010

Ingrediente
3 kg varza (eu am folosit o parte varza rosie si o parte varza alba), aproximativ 20 buc gogosari, 300 gr morcov, 300 gr telina,2 radacini hrean, , pt 1 l otet muraturi: 400 ml otet, 600 ml apa, 15 gr sare, 10 gr zahar, 10 boabe piper, 1 foaie dafin

Dificultate: Medie Timp: 2h

71 voturi

Mod de preparare

Se aleg gogoasrii fara lovituri sau defecte si se taie in jurul cozii. se indeparteaza cotorul si semintele ; cand taiem gogosarii tb sa observam sa nu fie mucegaiti in interior. se spala apoi gogosarii si se lasa la scurs.

Intre timp curatam varza si o taiem fideluta, curatam morcovii, telina si le dam pe razatoarea mare. Se pune varza tocata cu legumele rase intr-un lighenas si se presara cu 15 gr sare pt fieacre kg de varza. cu acest amestec umplem gogosarii cat mai indesat.se aseazaapoi gogosarii in borcane intercalat cu bucati de hrean si tulpini verzi de telina.

Se pregateste otetul pt murat gogosarii: se pune pe foc apa cu sare , zahar, condimente, se adauga si otetul cand a inceput sa clocoteasca si se mai lasa cateva clocote.

Borcanul cu gogosari se pune pe ceva metalic sa nu crape si turnam otetul fierbinte peste gogosari. se pun capacele si se depoziteaza laloc racoros si ferit de razele soarelui.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari umpluti cu varza pentru iarna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Rosii uscate in ulei

Rosii uscate in ulei

Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi

28 voturi    17 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gogosari traditionali

Gogosari traditionali

Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand

52 voturi    7 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii

  • Drăguțoiu Dorina , 31 august 2017

    Mulțumesc pentru rețetă!

  • Costica Mariniuc , 01 noiembrie 2014

    [copacei ] spun nepoteii la conopida!

  • Lili Elena , 01 octombrie 2014

    Super combinatia de varza si alte legume .Am sa ncerc si eu , merci pt reteta !

    • Liliana Alexandru , 28 septembrie 2014

      sa-i incerc si eu anul acesta ,va multumesc ptr. reteta

    • Flori Ghisoiu , 23 septembrie 2013

      eu fac o combinatie de varza rosie amestecata cu varza alba,amestecata vu legume.

    • Flori Ghisoiu , 23 septembrie 2013

      sunt deliciosi,eu le pun capacel,un buchetel de conopida.

    • Dobre Katy , 16 septembrie 2013

      [copacei ] spun nepoteii la conopida!

    • Mariana Gavril , 28 august 2013

      sunt foarte buni numai ca eu pun struguri albi printre golurile din borcan.

    • Rodica Iscu , 28 august 2013

      sunt foarte buni......

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

71 voturi

Ingrediente

  • 3 kg varza (eu am folosit o parte varza rosie si o parte varza alba)
  • aproximativ 20 buc gogosari
  • 300 gr morcov
  • 300 gr telina,2 radacini hrean
  • pt 1 l otet muraturi: 400 ml otet
  • 600 ml apa
  • 15 gr sare
  • 10 gr zahar
  • 10 boabe piper
  • 1 foaie dafin

Raporteaza reteta

Retete
de doru simona
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Mai intai preparam cafeaua din 4 cescute de apa cu 4 masuri de cafea. Apoi o punem la racit. Frisca

12 voturi    7 comentarii
2h
Torturi
Prajitura cu visine si frisca

Prajitura cu visine si frisca

Blat: Albusurile se bat cu cele 3 linguri de apa fierbinte, pana devin spuma , se adauga treptat

11 voturi    4 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Salata de vinete

Salata de vinete

Vinetel se coc in cuptor, ca sa se faca mai putin fum si mai putina mizerie. Dupa coacere se lasa

7 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive

Drăguțoiu Dorina

Mulțumesc pentru rețetă!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gogosari murati pentru iarna