Se aleg gogoasrii fara lovituri sau defecte si se taie in jurul cozii. se indeparteaza cotorul si semintele ; cand taiem gogosarii tb sa observam sa nu fie mucegaiti in interior. se spala apoi gogosarii si se lasa la scurs.
Intre timp curatam varza si o taiem fideluta, curatam morcovii, telina si le dam pe razatoarea mare. Se pune varza tocata cu legumele rase intr-un lighenas si se presara cu 15 gr sare pt fieacre kg de varza. cu acest amestec umplem gogosarii cat mai indesat.se aseazaapoi gogosarii in borcane intercalat cu bucati de hrean si tulpini verzi de telina.
Se pregateste otetul pt murat gogosarii: se pune pe foc apa cu sare , zahar, condimente, se adauga si otetul cand a inceput sa clocoteasca si se mai lasa cateva clocote.
Borcanul cu gogosari se pune pe ceva metalic sa nu crape si turnam otetul fierbinte peste gogosari. se pun capacele si se depoziteaza laloc racoros si ferit de razele soarelui.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii