autor:

» » Bucate la borcan

Gogosari in sos

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 septembrie 2013

Ingrediente
3 kg gogosari, 500 gr otet, 7 linguri bulion, 7 linguri zahar, 7 linguri mustar, 1 lingura sare mare, piper boabe, 4-5 foi de dafin, circa o cana apa, 150 ml ulei

Dificultate: Medie Timp: 3h 10 min

14 voturi

Mod de preparare

Gogosarii se spala bine si li se scoate cotorul si semintele (incercati sa scoateti toate semintele ca altfel, daca raman o sa fermenteze gogosarii).

Ii taiati felii mai mari.

Intr-o tigaie mai mare puneti sa preparati sosul.

Puneti otetul, uleiul, apa, zaharul, bulionul, mustarul, sarea, cateva boabe de piper si foile de dafin rupte bucati mici.

Tigaia o asezam pe foc, amestecam bine toate si lasam sa inceapa sa fiarba.

Cand sosul fierbe punem o mana sau doua de gogosari taiati, ii oparim circa 2 min apoi ii scoatem si punem alta tura de gogosari pana sunt gata toti.

Gogosarii pe care ii scoateti ii puneti fierbinti in borcane si ii acoperiti cu capac pana ce ii terminati pe toti.

Dupa ce ati terminat toti gogosarii, turnati sosul peste ei, ii inchideti ermetic, ii acoperiti cu o patura groasa si ii lasati acolo pana a doua zi cand ii dati la loc racoros.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in sos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Bucate la borcan
Gogosari in sos de mustar si bulion

Gogosari in sos de mustar si bulion

Se pun toate intr-o oala (fara gogosari) si se fierb 30 min amestecand des (o sa miroasa toata bucataria

85 voturi    16 comentarii
1h 40 min
Bucate la borcan
Gogosari cu sos

Gogosari cu sos

Gogosarii se taie fideluta. Intr-o oala de 8-10 litri se pune sosul de paste de tomate, uleiul,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 19 comentarii

  • Soulim Asylum , 30 septembrie 2014

    Rocsy Ciobanu Ana !!! Ia exemplu de la Rocsy !!! :)))))))))

  • Soulim Asylum , 29 septembrie 2014

    Ana, fa mai multi :)))))))))))

  • Rocsy Ciobanu , 14 septembrie 2014

    Sunt foarte buni!

    • Ana Maria Vladislav , 12 septembrie 2014

      Foarte buni si eu fac in fiecare toamna si nu-mi ajung o perioada mai lunga de timp

    • Rocsi (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2013

      Va multumesc mult pentru apreciere. Ies cam 5-6 borcane de 800 gr, cu aproximatie iti spun pentru ca eu fac mereu o cantitare mai mare. Doina eu sunt foarte sigura ca o sa iti reuseasca!

    • Rocsy Ciobanu , 30 octombrie 2013

      Rocsy Ciobanu Ana !!! Ia exemplu de la Rocsy !!! :)))))))))

    • doina muresan , 30 octombrie 2013

      o sa incerc si eu nu am mai facut sper sami reuseasca

    • Eliza Ana-Maria Dita , 22 septembrie 2013

      cam cate borcane ies din compozitia asta?

    • Stef Daniela Adriana , 21 septembrie 2013

      * ce buni sint astia* cumnata me a din CUGIR mi a dat reteta *

    • Lia Maria Grozi , 12 septembrie 2013

      Rocsy Ciobanu Ana !!! Ia exemplu de la Rocsy !!! :)))))))))

    • Rocsy Ciobanu , 12 septembrie 2013

      Rocsy Ciobanu Ana !!! Ia exemplu de la Rocsy !!! :)))))))))

    • Lia Maria Grozi , 12 septembrie 2013

      O reteta grozava ! Bravo Rocsi !

    • Rocsi (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2013

      Va multumesc foarte mult!

    • Ardeleanu Nicoleta , 05 septembrie 2013

      foarte buni!

    • Cornelia_Rus (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2013

      eu pun mai putin otet si adaug si ciuperci e "gustos"

    • Lacryand Natalie , 05 septembrie 2013

      de abia astept sa I fac si eu.

    • Maria Gabriela , 05 septembrie 2013

      Rocsy Ciobanu Ana !!! Ia exemplu de la Rocsy !!! :)))))))))

    • Liliana Florea , 05 septembrie 2013

      e f bun o fac si eu mereu.....

    • Buzatu Doina , 05 septembrie 2013

      f buna reteta o fac si eu mereu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 10 min

14 voturi

Ingrediente

  • 3 kg gogosari
  • 500 gr otet
  • 7 linguri bulion
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri mustar
  • 1 lingura sare mare
  • piper boabe
  • 4-5 foi de dafin
  • circa o cana apa
  • 150 ml ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Va multumesc mult pentru apreciere. Ies cam 5-6 borcane de 800 gr, cu aproximatie iti spun pentru ca eu fac mereu o cantitare mai mare. Doina eu sunt foarte sigura ca o sa iti reuseasca!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Bucate la borcan

Gogosari in sos de mustar si bulion Gogosari in sos de mustar si bulion

Se pun toate intr-o oala (fara gogosari) si se fierb 30 min amestecand des (o sa miroasa toata bucataria a otet, dar trece repede dupa

85 voturi    16 comentarii
1h 40 min
Bucate la borcan
Cascaval marinat Cascaval marinat

Se amesteca piperul, rozmarinul tăiat, fulgii de ardei și cuișoarele. Cașcavalul se taie bucățele și se pune în borcan,

3 voturi    2 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan
Zacuscă cu vinete