Friptura de miel

Intr-un vas mic (500 ml) punem ingredientele pentru marinada: sare, piper, usturoi zdrobit, sucul de lamaie.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Friptura de miel

Ingrediente

  • -1 pulpa de miel (1,5 kg )
  • -250 ml vin alb demisec
  • -1 lamaie
  • -sare
  • -piper
  • -2 linguri ulei
  • -4-5 catei usturoi
  • -leustean
  • Extra:
  • -o punga pentru vid , sau o punga care se poate inchide foarte bine
  • -o bucata folie aluminiu

Mod de preparare

Intr-un vas mic (500 ml) punem ingredientele pentru marinada: sare, piper, usturoi zdrobit, sucul de lamaie,100 ml vin alb demisec, uleiul si leusteanul. Leusteanul o parte l-am tocat ,si am lasat cateva frunze intregi pe care le-am batut putin cu muchia cutitului pentru a elibera aroma .

Amestecam totul pana cand se dizolva sarea.

Eu am folosit pulpa superioara din spate pe care am curatat-o de grasime. Am pus pulpa in punga si peste ea am turnat marinada. Am inchis punga foarte bine si am distribuit marinada pe toata suprafata carnii,i-am facut un masaj strasnic. In urmatoarele 24 de ore carnea va sta in frigider. Din cand in cand mai trebuie rasucita punga ca marinata sa ajunga pe toata bucata de carne.

Dupa ce carnea s-a odihnit o scoatem din punga si o prajim pe toate partile pana se rumeneste intr-o tigaie sau tava care se poate introduce in cuptor.

Cand carnea este rumenita frumos,turnam peste ea 150ml vin si o acoperim cu o folie de aluminiu si o punem in cuptorul incins la 200 grade pentru o ora. Timpul de coacere depinde si de cat de mare este bucata de carne si de cat de facuta va place sa o serviti (mai facuta sau mai in sange) .

Noi am servit carnea alaturi de amestec de legume gatite la aburi si stropite cu putin ulei de struguri si de sparanghel gatit pe gratar.

Va dorim pofta buna .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise