Ingrediente
o jumatate de miel (5-6 kg), 250 ml vin alb sec, 50 ml ulei de masline, 200 ml apa minerala, 1 capatana de usturoi, 1 lingura de oregano (sau dupa gust), 2 lamai, sare si piper
Dificultate: Redusa | Timp: 2h 10 min
1 vot
Mod de preparare
Preparam baitul si punem intr-o tava incapatoare si mai adanca vinul, uleiul, apa minerala, usturoiul, oregano, sarea si piperul. Asezam carnea in tava si turnam peste bait. Bucatile de carne trebuie sa fie acoperite cu bait. Deasupra asezam feliile de lamaie, acoperim cu o folie si dam tava la rece.
Lasam 1-2 zile si din cand in cand intoarcem bucatile.
In ziua cand facem friptura, scoatem carnea si o punem in tava pentru cuptor, in care am pus putin ulei. Baitul nu se arunca.
Dam tava la cuptor si lasam 30 de minute pe o parte, intoarcem carnea si mai lasam inca 30 de minute. Astfel carnea va forma o crusta si va pastra sucurile naturale. Daca intepati carnea, acestea se scurg, friptura va ramane uscata.
La fiecare 10-15 minute stropim cu baitul, ca sa nu se usuce carnea. E gata cand s-a rumenit.
Se serveste cu garnitura si salata sau muraturi.