Ingrediente
500 gr file de halibut de la Sea-Way.ro, 300 gr ciuperci champignon brune, 200 gr smantana pentru gatit, 50 ml supa de peste, zeama de la o lamaie, 50 gr unt, sare de mare, piper cu lamaie
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
36 voturi
Mod de preparare
Portionam file-ul de halibut in functie de cat de generoase dorim sa fie portiile. Intr-un vas topim untul si adaugam ciupercile taiate felii si le lasam 3-4 minute pe foc.
Separat vom dilua smantana cu supa de peste calduta si zeama de lamaie (daca nu aveti puteti folosi supa de pui sau chiar supa instant la plic). Adaugam cu atentie, putin cate putin peste ciuperci, si amestecam continuu. Focul trebuie lasat la minim fiindca riscam sa ni se taie sosul.
Cand e aproape de punctul de fierbere adaugam file-urile de halibut si le lasam 2-3 minute cat sa fie suficient preparate termic. Asezonam cu sare de mare si piper cu lamaie.
Asezam pe un platou sosul apoi punem fileurile de peste deasupra. Garnisim cu chives si feliute de lamaie.
Reteta realizata de Violeta @www.caietulcuretete.com cu file de halibut oferit de Sea-Way.ro
Postolache Violeta , 16 decembrie 2013
imi place foarte mult pestele cu carnea alba, arata foarte apetisant
Postolache Violeta , 16 decembrie 2013
imi place foarte mult pestele cu carnea alba, arata foarte apetisant
Postolache Violeta , 16 decembrie 2013
imi place foarte mult pestele cu carnea alba, arata foarte apetisant
Postolache Violeta , 16 decembrie 2013
imi place foarte mult pestele cu carnea alba, arata foarte apetisant
Postolache Violeta , 16 decembrie 2013
imi place foarte mult pestele cu carnea alba, arata foarte apetisant
Cretu Andrei , 14 decembrie 2013
O sa-i zic mamei sa faca si ea! Va doresc succes!
Crețu Veronica , 14 decembrie 2013
votat! arata foarte bine ca sa nu mai vorbim cat de bun este!ne lasa gura apa !
Adriana Aldea , 14 decembrie 2013
Un vot cu 5 stelute de la mine! Nu pentru ca m-ai rugat ci pentru ca merita! :-)
Rocsy Ciobanu , 14 decembrie 2013
Arata foarte bine. Bafta!
Lica Si Adriana Cazan , 14 decembrie 2013
imi place foarte mult pestele cu carnea alba, arata foarte apetisant
Cozma Florin , 14 decembrie 2013
deliciu mmmm
Elena Dorin , 14 decembrie 2013
votat ! un deliciu.
, 13 decembrie 2013
nu am gasit niciodata halibut si este unul dintre pestii recomandati pt colesterol si trigliceride in agara de somon ,sardine ,macrou