Reteta postata pe: 19 august 2009
Ingrediente
- 6 ouă, - 1/2 kg de zahăr, - 1 pachet margarină, - 1/2 kg făină, - 1 lămâie, - 1 borcan de gem(caise sau piersici), - 150-200g nuci (80 de nuci), - un praf de copt(sau amoniac)
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
Mod de preparare
Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg. Se bat bine, apoi se adaugă făina, praful de copt stins cu zeamă de lămîie şi coaja rasă de lămâie. Se unge o tavă cu unt sau margarina şi se intinde coca în ea cu mâna. Peste cocă se întinde gemul.(Dacă este prea gros se subţiză cu un pic de apă). Albuşurile se bat spumă, se adaugă şi restul de zahăr şi se mai bate puţin, la sfârşit se încorporează şi nucile.
Această compoziţie se pune peste gem şi se bagă tava la
cuptor. Când este gata, cine doreşte poate să-i pună şi glazură.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Figaro Dobroiu" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o
38 voturi
27 comentarii
1h
Incepem asa:
pentru un blat folosim:
4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate