Eclerurile:
Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc si adaugam faina cu praful de copt. Amestecam energic si apoi lasam la racit compozitia o ora.
Dupa ce s-a racit, putem adauga ouale, unul cate unul, amestecand continuu pana la omogenizare. Punem cu lingurita sau cu spritul ecleruri intr-o tava, pe foaie de copt (sau folie teflonata) si le umezim cu apa, pentru a nu se arde moturile eclerurilor.
Dam la cuptor cam 15 de minute, la foc mic. Dupa aceea, scoatem tava din cuptor, intepam eclerurile cu grija, sa iasa aerul din ele si sa nu ramana crude inauntru. Le mai dam la cuptor inca 10 minute la foc mediu.
Crema:
Se pun pe foc laptele cu 2 linguri de faina, 3 linguri de zahar si zaharul vanilat bourbon. Avem grija sa amestecam bine pentru ca fierbe repede. Cand incepe sa se ingroase compozitia, amestecam continuu, sa nu se formeze cocoloase. Cand fierbe, dam de pe foc, adaugam untul si amestecam pana la omogenizare. Nu va faceti griji daca arata lichida, caci se va ingrosa foarte mult cand se va raci. Va capata aspectul unei budinci consistente.
Se separa crema in doua castronele (sau mai multe, in functie de cate creme si arome doriti sa obtineti). Intr-o crema se adauga putina coaja rasa de lamaie, iar in cealalta crema adaugam 1 lingura de cacao. De altfel, acum puteti adauga esentele preferate.
Dupa ce se racesc eclerurile, se face un orificiu mic intr-o parte, se curata, daca mai e cazul, de miezul dinauntru si se pot umple cu crema.
La final, se asaza eclerurile pe un platou, se pudreaza cu zahar si se decoreaza cu coaja de portocala si inimioare-decor.
Pofta Buna!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii