Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 ianuarie 2020

Ingrediente
Aluat:, 400 ml apa, 1 praf de sare, 200 ml ulei, 250 g faina, 6 oua, Crema de vanilie:, 3 galbenusuri, 1 praf de sare, 200 g zahar, esenta de vanilie, 600 ml lapte, 100 g faina, 100 g unt, 200 ml frisca lichida indulcita, Glazura:, 200 g ciocolata cu lapte, 2 linguri lapte

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Se pun apa, sarea si uleiul intr-o cratita la foc pana cand ating punctul de fierbere, apoi se adauga toata faina deodata.

Se ia cratita de pe foc si se amesteca totul pana cand se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca.

Dupa ce aluatul s-a racit complet, se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se poate folosi mixerul.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se umple un posh cu aluatul obtinut si se formeaza eclerurile pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu suficient intre ele.

Se introduce tava la cuptor la foc maxim pana cand eclerurile sunt un pic rumenite, apoi se deschide usa cuptorului si se inteapa cojile din loc in loc cu o scobitoare.

Se introduce din nou tava la cuptor, dar la foc mai mic, pentru ca eclerurile sa se usuce inauntru si sa nu se arda la exterior.



Dupa ce eclerurile sunt gata, se opreste focul si se mai lasa cojile circa 5 minute in cuptor (daca sunt prea rumene nu se mai lasa in cuptor), apoi se pot scoate si lasa sa se raceasca.

Se procedeaza la fel si cu aluatul ramas.



Se pregateste crema. Intr-un craticior se mixeaza galbenusurile cu sarea si zaharul. Se adauga esenta de vanilie, laptele si faina si se omogenizeaza, apoi se adauga untul taiat bucatele.

Se pune craticioara la foc si se amesteca continuu in el cu ajutorul unui tel pana cand se ingroasa compozitia. Apoi, crema obtinuta se pune intr-un castron mare si se lasa sa se raceasca.

Dupa aceea, peste crema racita se adauga frisca lichida si se mixeaza.





Cojile de ecleruri se taie de-a lungul si se umplu cu crema de vanilie cu ajutorul unui posh.

Ciocolata se rupe in bucatele si se pune la foc intr-un craticior impreuna cu laptele, amestecand continuu pana cand se topeste.

Cu ajutorul unei pensule, se ung eclerurile cu ciocolata.

Eclerurile cu crema de vanilie se pastreaza la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ecleruri cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Croissant cu ciocolata si caramel

Croissant cu ciocolata si caramel

Pentru aluat, amesteca apa calduta cu zaharul pana cand s-a dizolvat apoi adauga drojdia uscata si

12 voturi    15 comentarii
3h
Spume si creme dulci
Briose pentru printese

Briose pentru printese

Intr-un bol se mixeaza ouale cu zaharul pana se spumeaza si se formeaza o crema.Apoi se adauga uleiul

1 vot    1 comentariu
50 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 400 ml apa
  • 1 praf de sare
  • 200 ml ulei
  • 250 g faina
  • 6 oua
  • Crema de vanilie:
  • 3 galbenusuri
  • 1 praf de sare
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 600 ml lapte
  • 100 g faina
  • 100 g unt
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri lapte

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se

15 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

3 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

6 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Desert fitness Desert fitness

Se amesteca iaurtul natural cu semintele, apoi se asaza in pahar in straturi cu fructele taiate. Inainte a-l sevi punem desertul in

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Spumata de zmeura Spumata de zmeura

Se separă albușurile de gălbenușuri, apoi se iau albușurile și împreună cu praful de sare se bat. Separat se amestecă

2 voturi    2 comentarii
14 min
Dulciuri diverse
Dulceata din merisoare padurete