Visinele le spalam bine si le lasam sa se scurga de apa.
Le indepartam coditele si le scoatem samburii.Cantitatea de la ingrediente de
care v-am zis este cea ramasa dupa ce am scos samburii.
Intr-o oala de tuci (sau una mai groasa) punem un rand de visine, unul de zahar, iar visine si iar zahar pana ce terminam si visinele si zaharul.
Le lasam asa cam 1 ora pentru a-si lasa sucul, timp in care mai invartim din cand in cand in oala, usor fara a zdrobi visinele.
Punem oala pe aragaz, la foc potrivit si o lasam sa fiarba.
La inceput invartim mai des, pana ce zaharul se topeste pentru a nu se prinde de oala, apoi din cand in cand.
O lasam pe foc pana scade din zeama si se ingroasa putin.
Eu am inchis dulceata cand am considerat ca e suficient de grosuta.
Am luat putin pe o farfurie, am dat la rece si cand am considerat ca are consistenta dorita, adica e lipicioasa, am luat-o de pe foc.
Borcanele le spalam in momentul in care punem dulceata pe foc cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos.
Punem dulceata fierbinte in borcane, imediat ce inchidem ochiul aragazul.
Deasupra punem fie putin conservant, fie pisam niste aspirine si punem cate un praf.
Le infiletam bine capacele si le acoperim cu o patura groasa.
A 2 a zi le etichetam si le punem la loc racoros pentru a se pastra bine pentru iarna.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii