Dulceata de gutui

Se pun la fiert apa cu zaharul intr-o cratita incapatoare.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Dulceata de gutui

Ingrediente

  • aprox 1100 g gutui (cântărite după pregătire)
  • 600 g zahăr
  • 450 ml apă
  • 3 frunze de druşaim

Mod de preparare

Se pun la fiert apa cu zahărul într-o cratiţă încăpătoare.

Se spală gutuile, se curăţă de coajă şi se taie felii. Eu le-am cântărit şi au avut cam 1100 g după feliere. Se mărunţesc la blender (a fost cel mai util în cazul meu) sau le puteţi da pe răzătoare, aşa cum daţi merele.

Siropul nu trebuie să fie legat, pentru că de regulă gutuile fierb mai greu. Se adaugă gutuile peste sirop, se amestecă uşor. Se lasă să fiarbă la foc domol, culegând spuma dacă este nevoie. Când începe să se lege şi să clocotească intens, se amestecă mai des.

Se fierbe până scade bine, iar dulceaţa este bine legată. La final se adaugă frunzele de druşaim spălate înainte şi uscate pe un şervet. Se mai lasă un pic şi se dă de pe foc.

După ce s-a răcit, vom observa că s-a mai închegat. Este gata de pus în borcane şi de etichetat. Eu am obţinut 1 borcan de 800 g, 2 de 370g şi un castronel mititel pentru pozat (şi degustat).

Timp de pregătire: 50 min

Timp de gătire: aprox 40 min

Porţii: 20

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/10/dulceata-de-gutui.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise