Dulceata de dovlecei

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Dulceata de dovlecei

Ingrediente

  • 2 dovlecei mai batrani
  • 2 kg zahar
  • 2 linguri sare de lamaie
  • o lamaie
  • 5-6 pliculete zahar vanilat

Mod de preparare

Este o dulceata cu care o sa va surprindeti prietenii !!! Garantat !!! Aveti nevoie de unu sau doi dovlecei batrani. Nu incercati cu dovlecei tineri, pentru ca rezultatul nu va fi acelasi (am incercat eu) . Ideal ar fi coaja dovlecelului sa fie verde spre galbui.

Se curata de coaja , se taie in doua si cu o lingura se curata de seminte. Miezul se taie feliute dupa care se taie cubulete (preferabil 5 mm). La 2 kg de fruct ( in cazul nostru putem sa-l numim asa ) :D eu pun 2 linguri de sare de lamaie. Se amesteca bine si se lasa cca 2 ore. Sarea de lamaie v-a intari cubuletele de dovlecel. Dupa 2 ore se clatesc sub jetul de apa,intr-o strecuratoare.

Se pun 2 kg de zahar int-o cratita impreuna cu o cana de apa, si se pun pe foc, amestecand pana se topeste zaharul. Astfel se obtine un sirop mai grosut, in care se adauga cubuletele de dovlecel, bine scurse de apa. Se urmareste fierberea,si se inlatura spuma care se formeaza. Se adauga o lamaie taiata feliute. Se fierbe la foc moderat, amestecand din cand in cand.

Cand bulele de fierbere sunt uniforme pe toata suprafata dulcetii, inseamna ca este aproape gata. Se adauga 5-6 pliculete de zahar vanilat. Daca atunci cand ridicati lingura din dulceata, siropul se prelinge picatura dupa picatura, dulceata este gata.

Se pune in borcane uscate. (mie mi-au iesit 5) . Eu pun capacul dupa ce se raceste si prinde un pic de crusta. Culoarea poate sa varieze le la galben pai la galben aramiu, in functie de timpul de fierbere. Practic, cubuletele de dovlecel nu au nici un gust.

Gustul il capata de la lamaie si vanilie. Puteti sa va serviti prietenele cu o dulceata de dovlecei, alaturi de un pahar cu apa rece. Cu siguranta va avea un succes deosebit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise