Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Dulceata de ardei iute rosu

Ingrediente

  • 2 kg ardei rosu iute
  • 2 kg ardei kapia
  • 1 l otet
  • 700 gr zahar
  • putina sare

Mod de preparare

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau in robot.

Intr-o oala se pune otetul si zaharul si se lasa sa fiarba cam 10 minute pana devine ca un sirop sticlos, apoi adaugam ardei iuti si gogosarii. Se lasa la foc mic cam 45-50 minute, pana se leaga, iar la final adaugam putina sare.

Se pune dulceata calda in borcane si se tine la cald sub o patura pana se raceste.

Este o garnitura perfecta pentru cine iubeste friptura sau pentru diferite sosuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise