Dovlecei la gratar cu telemea si menta

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Dovlecei la gratar cu telemea si menta

Ingrediente

  • 4 dovlecei (cat mai mici)
  • 2 fire menta
  • 150 g telemea de bivolita (am folosit eu)
  • sare grunjoasa
  • piper negru macina

Mod de preparare

Alegem dovlecei mici pentru gratar, astfel coaja va fi subtire si nu trebuie curatata, ii spalam, ii stergem si le taiem capetele. Taiem dovleceii in felii pe lungime cam de ½ cm grosime.

Punem dovleceii intr-un bol si ii stropim bine cu ulei, ii amestecam cu grija sa nu se rupa feliile dar ne asiguram ca sant bine unse pe ambele parti.

Incingem o tigaie gril, fara a mai adauga grasime si asezam felii de dovlecel la prajit. Le prajim pe ambele parti, apoi le scoatem pe un platou, una langa alta si asezam alte felii la prajit.

Ne intoarcem la platou  si asezonam feliile deja prajite, cu sare si piper, presaram telemea rasa deasupra si cateva frunzulite de menta proaspata. Acoperim platoul cu folie de aluminiu pana se prajesc urmatoarele felii de dovlecel. Urmatoarea tura se asaza deasupra si se procedeaza la fel...facem straturi pana terminam de prajit toate feliile de dovlecel.

Servim preparatul cald este delicios ! dar si rece e foarte bun, in caz ca mai ramane ceva 

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise