Ingrediente
500 gr file de somon fara piele de la Sea-Way.ro, 1 fir mare de praz, cateva linguri ulei de masline, 100 ml vin alb, 100 gr smantana, 1 lingurita amidon alimentar, 50 gr unt, o mana de chives verde, 2 limes, sare de mare, piper proaspat macinat
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
4 voturi
Mod de preparare
Incalziti cuptorul la 180 grade.
Curatati prazul de foile exterioare si spalati-l dupa care uscati-l cu hartie absorbanta. Taiati-l rondele subtiri.
Somonul curatat de piele si spalat taiati-l in fasii subtiri. Intr-un bol amestecati fasiile de somon cu rondelele de praz. Stropiti-le cu sare de mare, piper proaspat macinat si ulei de masline. Amestecati bine.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt putin umeda, asezati cu ajutorul unei linguri cuiburi de somon cu praz. Stropiti-le cu vinul alb si bagati la cuptor. Coaceti la foc moderat, aproximativ 160-180 grade, cam 20 minute.
Scoateti si pastrati aceste aromate cuiburi de somon la cald.
Intr-o cratita puneti 50 gr unt, un strop de sare si smantana pe foc moderat, pana se omogenizeaza si incepe usor sa fiarba. Adaugati o lingurita de amidon alimentar si amestecati repejor, fara sa faca cocoloase, pana se ingroasa.
Asezonati cu putina sare si piper, dupa care adaugati cateva fire de chives taiate marunt.
Pe o farfurie puneti cate 3 felii subtiri de limeta, petru fiecare comesean. Pe fiecare felie de limeta puneti cate o lingura din compozitia de somon cu praz si o lingura de sos de chives. Pofta buna! E un aperitiv savuros si chiar festiv.
Reteta gatita de Alice @www.tarabucatelor.ro cu somon oferit de Sea-Way.ro