Creme caramel cu rubarba si topping crocant

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Creme caramel cu rubarba si topping crocant

Ingrediente

  • Pentru creme caramel
  • 300 ml lapte
  • 1 fir de rozmarin
  • 150 gr zahar
  • 2 plicuri Finesse Bourbon-Vanilla Aroma
  • 2 oua
  • Pentru rubarba
  • 200 gr zahar
  • 200 ml lichior de caspuni
  • 4 x anason stelat
  • 1 baton de vanilie
  • 3 tije de rubarba, taiate in bastonase
  • Pentru topping
  • 50 gr faina
  • 1 lingurita zahar vanilat bourbon
  • 25 gr unt rece

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 190°C. Tapeteaza o tavita cu foaie de copt.Pentru topping, amesteca faina cu zaharul apoi cu untul taiat bucatele pana cand se formeaza un aluat sfaramicios.Presara aluatul pe foaia de copt si coace-l 8-12 minute pana cand s-a rumenit usor.Pune topping-ul deoparte si redu temperatura cuptorului la 150°C.

Pentru creme caramel, pune laptele la fiert impreuna cu rozmarinul apoi ia-l de pe foc si lasa-l la infuzat 15-20 minute dupa care indeparteaza rozmarinul.Caramelizeaza 100 gr zahar si imparte caramelul obtinut in 4 vase mici cu capaciatatea de 150 ml.Intr-un vas bate ouale cu 50 gr zahar si 2 plicuri Finesse Bourbon-Vanilla Aroma.Toarna in fir subtire laptele peste oua, batand continuu.Imparte acest amestec in vasele cu caramel apoi da totul la copt 35-40 minute. Lasa creme caramel sa se raceasca la temperatura camerei dupa care da-le la rece peste noapte.

Pentru rubarba, pune intr-o cratita pe foc potrivit zaharul cu lichiorul de caspuni, anasonul stelat si semintele de vanilie razuite, adaugand si batonul de vanilie.Lasa totul sa fiarba pana cand s-a format un sirop.Adauga rubarba si las-o sa fiarba pana cand incepe sa se inmoaie.Indeparteaza apoi batonul de vanilie si anasonul si pune totul deoparte.

Pentru servire, rastoarna cate un creme caramel rece pe farfurie.Langa acesta aseaza cateva bastonase de rubarba cu sirop iar in final presara rubarba cu topping crocant.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise